TV 2 afslører: Berygtet dansk storsvindler fængslet i hemmelighed i Spanien

16x9
Málaga, hvor danskeren blev anholdt. Foto: JORGE GUERRERO / Scanpix Denmark

I årevis har den danske mand trukket overskrifter i danske medier efter svindelnumre.

Politiet i Málaga bekræfter overfor TV 2, at en cirka 40-årig dansk mand nu sidder fængslet i byen.

Overfor TV 2 bekræfter politiet i Málaga, at der er tale om en mand, der har været omtalt i flere danske medier i forbindelse med en række svindelsager, hvor især mange kvinder er blevet narret.

Ifølge TV 2s oplysninger blev han anholdt ved midnatstid natten til den 21. maj i byen Fuengirola i Spanien tæt på Málaga.

Udenrigsministeriet bekræfter overfor TV 2, at en dansk statsborger sidder anholdt i Málaga, men Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke villet oplyse yderligere om denne person overfor TV 2 med henvisning til deres tavshedspligt.

Men overfor TV 2 bekræfter politiet i Málaga nu, at den anholdte er identisk med den tidligere dømte svindler.

Onsdag formiddag kan politiet i Málaga dog ikke oplyse til TV 2, hvorfor han blev anholdt. Det står ikke klart, om han er mistænkt for nye forhold af spansk politi, eller om han er anholdt på begæring af dansk politi. Det er ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Rigspolitiet.

En kilde fortalte for nylig TV 2, at manden var blevet anholdt i Fuengirolas centrum ved midnatstid natten til søndag den 21. maj. Hun ønsker ikke at oplyse detaljer om anholdelsen af den cirka 40-årige storsvindler og charmør.

Nordjyske har tidligere fortalt, at manden er blevet kaldt Nordjyllands Baron von Münchhausen (Tysk baron fra 1700-tallet, der var berygtet for sine løgnehistorier) - ved hjælp af løgnehistorier og charme narrede han penge fra folk, og han er flere gange siden år 2000 blevet dømt for bedrageri i Danmark.

Siden dengang har trukket et spor af svindelumre og bedrageri efter sig over især det meste af Jylland.

 

Ifølge Nordjyske dukkede han op igen på Rhodos i 2014, hvor han fortsatte sine svindelnumre. Senere gik turen til Spanien og Málaga, men nu tyder alt altså på, at flugten er slut.

Opdateret: Der er nedlagt navneforbud i sagen. Derfor er navn og visse detaljer fjernet fra artiklen.