19-årig døde efter kikkertundersøgelse: Nu efterforskes det som en straffesag

16x9

Familien kan ikke få udleveret obduktionsrapport.

Mathura Sivakumar mistede livet efter en rutinemæssig kikkertundersøgelse på Aarhus Universitetshospital. Mere end fire måneder senere ved hendes familie endnu ikke, hvad der gik galt. Det skriver Herning Folkeblad.

Østjyllands Politi oplyser nu til avisen, at dødsfaldet behandles som en straffesag. Alligevel kan familien ikke få udleveret obduktionsrapporten af hensyn til sagens videre efterforskning.

- Undersøgelser af dødsfald i sundhedsvæsnet foregår på den måde, at vi læner os op af embedslægerne i Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er dem, der er det sundhedsfaglige politi, siger politikommissær Peter Bay Jensen til Herning Folkeblad og tilføjer, at politiets opgave er at fastslå, om der er begået noget strafbart.

Han oplyser til avisen, at politiet på nuværende tidspunkt ikke har sigtet nogen i sagen.

Hospital afviser fejl

Den 19-årige Marthura Sivakumar gik 24. november sidste år til en kikkertundersøgelse på Lungemedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, efter hun havde døjet med hoste igennem længere tid.

Begge hendes forældre var taget med. Der gik højst 10-15 minutter, før Mathura Sivakumar fik hjertestop. Hun havde fået indre blødninger, fordi der var gået hul på lungerne, mens kikkertundersøgelsen var i gang. Det har hendes far, Sivakumar Rasiah, tidligere fortalt Herning Folkeblad.

Den 19-årige jurastuderende lå bagefter i koma i en uge, inden familien besluttede at slukke for respiratoren torsdag 1. december.

Familien meldte sagen til politiet. Aarhus Universitetshospital har afvist, at der er begået fejl i forbindelse med dødsfaldet.

- Kikkertundersøgelsen havde ikke stået på særlig længe, før den tragiske hændelse indtraf. Vores umiddelbare vurdering er, at det er kvindens grundsygdom, der er årsag til problemerne, sagde Pernille Haushild, der er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Herning Folkeblad i december.