Stor eftersøgning i Louise-sagen: Politiet gennemsøger kloakker for at finde gerningsvåben

16x9
Politiet har tidligere finkæmmet flere søer i Herlev i jagten efter det gerningsvåben, som en ukendt gerningsmand dræbte den 32-årige Louise Borglit med i november måned. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

I den seneste tid har politiet foretaget eftersøgninger flere steder i nærheden af Elverparken i Herlev, hvor Louise Borglit blev dræbt i november.

Københavns Vestegns Politi har sammen med blandt andre et specialteam fra Forsvaret undersøgt nærliggende søer og kloakker for at finde det gerningsvåben, som blev brugt til at slå den 32-årige, højgravide Louise Borglit ihjel.

Politiet mener, at gerningsmanden har brugt en større, kraftig kniv og muligvis har smidt våbnet fra sig under flugten.

- I en del sager ser vi, at gerningsmanden ret hurtigt efter smider gerningsvåbnet fra sig på sin vej væk fra gerningsstedet. Og derfor er det nærliggende at lede efter det i de omkringliggende områder, forklarer politikommissær og efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Har ledt i flere søer

Københavns Vestegns Politi kender ikke gerningsmandens konkrete flugtrute, men arbejder ud fra en teori om, at gerningsmanden kan være flygtet ud af parken kort efter overfaldet på Louise Borglit og løbet enten mod vest eller nord for Elverparken.

Derfor har politiet også ledt efter gerningsvåbnet i Hospitalsparken, som ligger godt 10 minutter på gåben fra gerningsstedet i Elverparken.

Den her sag er så meningsløs og bestialsk, at vi vender hver en sten,

Ole Nielsen, politikommissær i Københavns Vestegns Politi

- Vi bliver ved og har hele tiden nye eftersøgninger i gang. Det er klart, at som tiden går, er vi nødt til at udvide søgeområdet, siger Ole Nielsen.

Politiet har brug for hjælp

Louise Borglit blev slået ihjel, da hun den 4. november omkring klokken 19.00 luftede familiens hund i Elverparken. Politiet har endnu ikke et motiv at gå ud fra og beder befolkningen om hjælp til at få fat i gerningsmanden.

- Hvis nogen har en viden om en kniv, som pludselig er forsvundet fra hjemmet, eller er et andet sted end der, hvor den plejer, eller andre ændringer, der virker mistænkelige, så må vedkommende meget gerne kontakte os, siger Ole Nielsen.

Netop fundet af et gerningsvåben er en helt central del af efterforskningen og kan give vigtige spor i søgningen efter en gerningsmand:

- Det er klart, at vi arbejder med flere forskellige spor, blandt andet også sporing af mobiler, som var på stedet i det tidsrum, hvor overfaldet på Louise fandt sted. Og vi har også flere vidneudsagn, som vi stadig arbejder videre på, siger Ole Nielsen og understreger: 

- Den her sag er så meningsløs og bestialsk, at vi vender hver en sten, og det lægger os alle i afdelingen meget på sinde, at den bliver opklaret. 

Torsdag aften viste TV 2 kriminalmagasinet Station 2, hvor blandt andre Louises søster Susanne Borglit valgte at stå frem. Du kan se programmet på TV2 Play

Her leder politiet efter spor