Kan du genkende manden fra billederne? Truede ekspedient med kniv til at udlevere penge

Et væbnet røveri i Augustenborg er uopklaret. Nu frigiver politiet overvågningsbilleder af manden.

I Augustenborg oplever man sjældent røverier. Faktisk havde der ikke været et eneste i 2016, men lørdag den 17. september ændrede det sig, da byens bagerforretning blev udsat for et væbnet røveri.

Alt var helt som det plejede at være hos Slotsbageren i Augustenborg den varme sensommerlørdag, da en ung mand trådte ind ad døren. Ekspedienten stod i døren ud til baglokalet, hvorfor den slanke mand stod afventende ved forretningens kølemontre. Da den kvindelige ekspedient gik hen bag kassen, gik manden nonchalant frem mod hende, og så hørte al normalitet op.

Pludselig trak den unge mand en kniv op ad lommen og truede ekspedienten til at tømme kassen for kontanter og putte dem i den IKEA pose, som manden havde medbragt. Da pengene var i posen, nikkede røveren høfligt farvel til ekspedienten, inden han forlod butikken stille og roligt.

Først da han kom ud fra bagerforretningen, fik han travlt. Her løb han hen til det nærliggende kryds, drejede til højre ad Kettingvej og hen forbi Sydbank, hvor overvågningskameraer filmede ham. Herfra løb han videre ind på Hertugtorvet, og her slutter politiets spor af røveren. Det forklarer politiassistent Claus Bech fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Station 2 Efterlyst.

Flere lagde mærke til gerningsmanden 

Inden røveriet havde den unge mand også gjort sig bemærket i den lille by på Als. På den lune septemberdag, hvor de fleste var klædt i shorts eller kjoler, var manden trukket i et par lange bukser, en hættetrøje og han havde trukket et klæde op over den nederste del af ansigtet. Kun de mørke solbriller passede til dagens vejr.

Flere af byens borgere havde lagt mærke til, at manden trissede rundt i byen og særligt cirklede rundt i området omkring Slotsbageren i minutterne op til røveriet, der fandt sted kl. 12.30.

Selvom politiet har talt med en række vidner, så håber de alligevel på, at nogen kan genkende den slanke, afslappede røver ud fra overvågningsbillederne.

Vi har en formodning om, at manden kan være fra lokalområdet

Claus Bech, Politiassistent, Syd- og Sønderjyllands Politi

Under røveriet sagde manden ikke meget andet end, at det var et røveri, men det sagde han til gengæld på flydende dansk. Politiet mistænker derfor manden for at være fra lokalområdet og håber nu, at der er nogen, der kan genkende ham.

16x9
Kan du genkende denne mand? Med en kniv truede han ekspedient i bagerforretning i Augustenborg Foto: Station 2 Efterlyst

Kan du genkende røveren eller har du andre oplysninger, der hjælpe politiet videre i efterforskningen, så ring til Syd- og Sønderjyllands Politi på 1-1-4.