Gerningsmand fra Emdrup-drab i oktober fanget på overvågningskamera. Kan du genkende ham?

Drab i Emdrup er stadig uopklaret. Nu frigiver politiet billeder af gerningsmand og flugtbiler.

Det gik lynhurtigt, da en mand løb efter en 21-årig mand ind i en kiosk og skød ham på klos hold søndag eftermiddag den 2. oktober. Det hele blev filmet af kioskens tre overvågningskameraer. Det er de billeder, som Københavns Politi nu vælger at gå ud med.

- Vi har nogle, synes vi selv, ret gode optagelser inde fra kiosken, fortæller politikommissær Carsten Lerbjerg fra Københavns Politi til Station 2 Efterlyst.

For selvom gerningsmanden bar en maskering, mens han var i kiosken på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter, så håber politiet alligevel, at der er nogle, der kan komme med oplysninger om ham.

- Man kan tydeligt se hans statur, hans beklædning og hans bevægemønstre. Ud fra det bør man kunne sætte navn på ham, hvis det er en person, man ser i nabolaget, går i skole med eller færdes sammen med i øvrigt, siger Carsten Lerbjerg.

To biler filmet lige inden skudepisoden

Kort tid inden skyderiet kom to biler kørende ved Kantorparken, som er tæt på Emdrupvej. Også her er der et overvågningskamera, som filmede bilerne.

- Vi mener, det er de biler, der er gerningsbiler og hvis de er tilfældige biler, så vil vi meget gerne i kontakt med dem, der har kørt dem, for så må de have gjort sig nogle iagttagelser, lyder det fra politikommissæren.

Den ene bil er en hvid VW Polo, som har automatisk tænding af tågelygterne, når man svinger til en af siderne. Derfor kan politiet fastslå, at det er en ny model, der er produceret i 2015/2016. 

Den anden bil er en grå Kia Canival, dieselmodel på gule plader. Den er produceret i årene 2005 til 2007 og i et forholdsvis begrænset antal. Og især den håber Carsten Lerbjerg, at der er nogle, der kan komme med oplysninger om.

- Vi kan se, at den har nogle skader på venstre side efter førerdøren og resten af bilens længde ud. Den mangler blandt andet en pynteliste, siger Carsten Lerbjerg, der desuden fortæller, at hverken Poloen eller Kia Canivalen er meldt stjålet eller brændt af, og at de formentlig stadig kører rundt. 

Kan du genkende gerningsmanden eller har oplysninger om de to biler, så kontakt Københavns Politi på telefonnummer 114.