Sexforbryder dømt efter afsløring i Qvortrup-program

16x9
Den dømte blev afsløret i TV 3-programmet 'Børnelokkerne' med Henrik Qvortrup som vært. Foto: TV 3

En mand aftalte med en 13-årig, at de skulle mødes og dyrke sex. Men pigen var fiktiv, og nu er manden dømt.

En 31-årig mand er mandag blevet idømt et år og syv måneders fængsel i en sag, hvor han dels var tiltalt for voldtægt af en 15-årig pige, dels for forsøg på samleje med en 13-årig pige.

Det oplyser anklager Jesper Holm.

Et tv-hold har spillet en stor rolle i den ene del af sagen, der handler om forsøg på samleje med en mindreårig.

Med en falsk profil af en 13-årig pige på internettet arrangerede TV3-programmet "Børnelokkerne" - med Henrik Qvortrup som vært - et møde med manden ved Amager Strandpark.

Dømt selvom 'offeret' ikke findes

På trods af, at der var tale om en fiktiv mindreårig, mente retten alligevel, at manden skulle dømmes for forsøg på samleje med en mindreårig.

- Jeg er jo glad for, at retten har været enig med os i, at der var bevis for, at han ville have samleje med en mindreårig, siger Jesper Holm.

Før mødet med tv-holdet 3. august 2016 havde manden skrevet en lang række stødende beskeder til den opdigtede 13-årige, som programmet "Børnelokkerne" kaldte "selmamuz".

Manden var interesseret i at kende størrelsen på pigens bh. Desuden var han meget direkte i sine formuleringer om, hvad han ville sammen med pigen, hvis de en dag mødtes.

Voldtog teenagepige sidste år

Det var dog ikke kun opdigtede piger, som han var på jagt efter. I 2016 blev en 15-årig pige voldtaget i mandens lejlighed i Greve syd for København.

Pigen sagde til manden, at hun ikke ville have samleje med ham, men det respekterede han ikke.

Pigen forsøgte at skubbe ham væk, men den dømte holdt hende fast, rev trusserne af hende og voldtog hende.

- Jeg er glad for, at retten troede mere på den unge piges forklaring og tilsidesatte hans forklaring, siger anklager Jesper Holm.

Manden ankede dommen på stedet.