Medie: Beordrede betjente til at udstede flere bøder - nu afviser inspektør

16x9
Politiinspektør Johnny Schou afviser, at økonomi var årsag til, at betjente fik ordre om flere bøder. Arkivfoto. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen / Scanpix Denmark

I december fik betjente hos Fyns Politi angiveligt besked på at udstede flere bøder i trafikken for at øge politiets indtægter.

Betjente hos Fyns Politi i Svendborg fik i december en melding om at lægge alt ikke-hastende politarbejde til side for i stedet at komme ud i trafikken og give trafikanter flere bøder, skriver Fyens.dk.

Ordren fra personalelederen i Svendborg kom ifølge mediet, som har set en mail udsendt til de ansatte, for at øge politiets indtægter med 4,5 millioner kroner.

- Jeg har netop fået at vide, at vi SKAL nå målet for trafikfarlige forseelser i 2016. Det svarer ca. til 2 sager pr. mand pr. vagt. Der er efter sigende 4,5 millioner kroner på højkant ! - Det er ca. 12 årsværk!!!! Så forholdsordren herfra og resten af året er: - Ud på gader og stræder og skriv nogle af nedenstående sager (sager vedrørende trafikforseelser, red.), stod der i mailen, skriver Fyens.dk.

Bygger på misforståelser

Politiinspektør Johnny Schou afviser, at ordren blev afgivet af økonomiske grunde - han mener, der er sket en misforståelse i den pågældende afdeling, hvor en af vagtcheferne ikke har videreformidlet ordren til personalelederen korrekt.

- Der er hverken belønning til politidirektøren eller politikredsen for at skrive et vist antal trafikfarlige forseelser, siger han til Fyens.dk.

Johnny Schou bekræfter dog, at der blev givet ordre om at øge fokusset på trafikforseelser i slutningen af 2016. Men beløbet på 4,5 millioner kroner stod ikke nævnt den oprindelige ordre fra den øverste politiledelse. 

- Jeg ved ikke, om han har fundet på det, eller hvor han har fået oplysningen fra. Men han har ikke fået oplysningen fra øverste ledelse, understreger Johnny Schou til Fyens.dk.