Gruppe stod bag mordbrand i Aalborg - gerningsmand var selv antændt

Politiet efterlyser vidner, der har set fem til syv gerningsmænd flygte fra en ildspåsættelse i Aalborg.

Det var ifølge Nordjyllands Politi en gruppe på fem til syv gerningsmænd, der stod bag en mordbrand i Aalborg tirsdag. 

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. 

Vidner har kunnet fortælle politiet, at de har set gruppen løbe ad Heimdalsgade i Aalborg-bydelen Vejgaard, hvor en brand tirsdag aften kostede to mennesker livet.

- Ved Heimdalsgade ud for nummer fire lagde en af gerningsmændene sig på jorden, idet han selv var antændt fra underlivet og ned, fortæller politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup. 

- Her fik han hjælp af de øvrige gerningsmænd, der med deres hænder forsøgte at slukke ilden, ligesom et vidne hjalp gerningsmanden, idet vidnet med vand slukkede ilden på ham.

Personer med pludselige brandskader

Derefter løb gerningsmændene videre til Nørre Tranders Vej, hvorfra de ad et stisystem løb ned til parkeringspladsen ved Vejgaard Bibliotek.

Vi efterlyser vidner, der har kendskab til personer, der har brandskader på hænder eller ben.

Sune Myrup, politikommissær ved Nordjyllands Politi

Her har et vidne set, at gerningsmændene kørte væk i to mørke personbiler. Den ene kan være en Honda Accord.

Nordjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner, der tirsdag aften omkring klokken 20.30 til 21 så fem til syv personer i mørkt tøj, der bevægede sig i området omkring Hadsundvej, Nørre Tranders Vej, Odinsgade og Heimdalsgade i Aalborg.

- På nuværende tidspunkt formoder vi, at der er anvendt brandbare væsker på gerningsstedet, hvorfor vi også efterlyser vidner, der i går på tankstationer i Aalborg-området har set personer købe benzin i dunke eller på flasker, oplyser politikommissæren.

- Herudover efterlyser vi vidner, der har kendskab til personer, der har brandskader på hænder eller ben, siger Sune Myrup.

Politiet mener der ligger en forbrydelse bag branden.

Ofrene er ikke identificeret

Allerede tirsdag betegnede politiet omstændighederne som mistænkelige, og onsdag oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen til Nordjyske, at branden var påsat.

Det er en mand og en kvinde, der er omkommet. De er endnu ikke blevet identificeret.