Kæmpegrene kastet fra motorvejsbro: To anholdt kort efter

Der er blevet kastet med store grene fra en motorvejsbro i Nordjylland. Det skete til eftermiddag. Politiet har anholdt to personer.

På motorvej E45 i Aalborg måtte en bilist foretage en kraftig opbremsning og foretage en undvigemanøvre, for ikke at blive ramt af en større gren, der blev kastet ned fra en motorvejsbro.

Politiet fik anmeldelsen klokken 14.47, da et vidne havde ringet 112. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Et andet vidne rettede også henvendelse til politiet, da vidnet havde set to personer stå på Hadsundvej og kaste de store grene ned på den trafikerede motorvej.

Ifølge vidnet var grenene mindst en meter lange og havde en tykkelse på omkring 5-10 centimeter.

Anholdt i nærheden

De to personer forsvandt fra stedet, efter at de havde kastet med de store grene, og havde i stedet søgt tilflugt i et beboelsesområde i nærheden.

Politiet blev sendt til stedet og tæt på gerningsstedet fik patruljen fat i de to personer. Der er tale om en 19- og en 20-årig.  

Begge personer blev anholdt på stedet og medtaget til politigården i Aalborg, mens efterforskningen nu fortsætter. Ifølge politiet kan de to personer se frem til en sigtelse for at have sat andres liv i fare.

Nordjyllands Politi oplyser, at de anholdte forbliver i politiets varetægt natten over, og at afhøringerne foregår med tolk, da de to er af udenlandsk herkomst.

Onsdag morgen vil politiet tage stilling om de to skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Motorvejen har været kortvarigt afspærret kort efter klokken 17.00 for at lede efter spor.

Ikke første gang, der bliver kastet genstande

På mange strækninger rundt om i landet har bilister oplevet, at der er blevet smidt forskellige genstande mod vejbanen, som forårsager store skader.

Få et overblik over sagerne her:

Ulykker, hvor objekter er blevet kastet fra vejbroer