Stribe af røverier i Vestsjælland

16x9
Røveriet i Hørve er det fjerde af sin slags på blot to døgn. Foto: Dalux / Dalux

En mand begik tirsdag aften et røveri mod Kiwi i Hørve, hvor han truede en ekspedient med en kniv. Røveriet er det fjerde i rækken på to døgn.

Kort før klokken 21.15 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om et røveri mod Kiwi på Nørregade 4, i Hørve.

Her truede en gerningsmand en ekspedient med en kniv og fik herefter udleveret kassebeholdningen. Hvor stort et udbytte røveren slap afsted med er endnu uvist.   

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Henrik Olesen oplyser, at ingen kom fysisk til skade ved røveriet.

- Der var ingen fysisk kontakt ved røveriet, men ekspedienten er naturligvis chokeret over hændelsen, siger han.

Gerningsmanden beskrives som 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning. Manden talte dansk og var iført sort tøj, og han havde elefanthue på.

Vidner på stedet så manden forlade stedet ad Nørregade.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer vidner til at tage kontakt på 114, hvis der er nogen, der har oplysninger om røveren, der kan hjælpe politiet i den videre efterforskning.

To røverier tirsdag aften

Forinden røveriet i Hørve tirsdag aften modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om røveri mod NETTO, Torvesvinget 1, 4560 Vig.

Her havde en gerningsmand henvendt sig til personalet ved kassen, hvor han krævede kassebeholdningen. Gerningsmanden gik efterfølgende til en anden kasse, som han brækkede op og udtog pengebeholdningen herfra, hvorefter han forlod butikken i en ukendt retning. Gerningsmanden benyttede ikke et våben ved røveriet. 

Ekspedienten kom ikke fysisk til skade under røveriet. 

Han beskrives som 180 cm høj og almindelig af bygning. Gerningsmanden talte dansk og var iført sort fleecejakke, jeans, sorte gummisko med hvide såler samt en hue med huller til øjnene, der var trukket ned over ansigtet, det skriver Midt- og Vestsjælland i en pressemeddelelse. 

Fire røverier på to døgn

Røveriet Hørve er det fjerde  af sin slags i området på blot to dage. Mandag blev der begået to røverier mod henholdsvis Apoteket i Jyderup og Superbrugsen i Svinninge.

Signalementet og fremgangsmåden ved alle fire røverier minder om hinadnen, men vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi vil på nuværende tidspunkt ikke spekulere i, om der kan være tale om den samme gerningsmand.

- Det ved vi ikke. Vi kan ikke udelukke, at det er den samme gerningsmand, men det er for tidligt at sige. Efterforskningen er undervejs ved alle fire røverier, og efterforskerne vil også undersøge, om der kan være en sammenhæng, siger Henrik Olesen.

Efter mandagens røverier har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget henvendelser fra vidner, og de håber, at det fortsætter.

Herunder kan du læse politiets signalementet af røveren ved hvert af de fire røverier.