Disse mærkevarer foretrækker net-svindlere

16x9
E Foto: fumar.dk

Når danskerne disse dage leder efter julegaver på nettet, er det især kinesiske fup-butikker, der påstår at sælge billige Nike-sko, som man risikerer at støde på.

Det viser en gennemgang af samtlige danske hjemmesider ejet af kinesere, som TV 2 har foretaget.

I hvert fald 450 hjemmesider ejet af en snæver gruppe af personer, der har oplyst at bo i Kina, forsøger i øjeblikket at platte danskerne til at købe billige mærkevarer.

Ud af disse sider sælger hele 86 hjemmesider Nike-sko.

TV 2 bringer her en top 10 over de mærkevarer, der oftest faldbydes fra danske hjemmesider, hvor ejeren angiver at bo i Kina. De 10 mærkevarer er centrum for to tredjedele af alle de kinesisk ejede hjemmesider.

NIKE

Foto: nikeairmaxdanmark.dk
I hvert fald 86 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Nike-sko langt under normal-pris.
Nikes varemærke indgår i adressen for 12 af hjemmesiderne, herunder billigenikefreedame.dk, billigenikefreerun.dk, nikeairmaxdanmark.dk og nikeairmaxsko.dk.

CANADA GOOSE

Foto: spacestar.dk/
I hvert fald 34 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Canada Goose-produkter langt under normal-pris.
Canada Gooses varemærke indgår i adressen for 2 af hjemmesiderne, nemlig canadagoosesverige.dk og outletcanadagoose.dk.

UGG

Foto: himmelbo.dk
I hvert fald 25 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge UGG-produkter langt under normal-pris.
UGGs varemærke indgår i adressen for 2 af hjemmesiderne, nemlig uggdanmark.dk og uggoutlettilbud.dk.

Christian Louboutin

Foto: kobekraftq.dk
I hvert fald 24 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Christian Louboutin-produkter langt under normal-pris.
Christian Louboutins varemærke indgår i adressen for 3 af hjemmesiderne, nemlig billigelouboutins.dk, louboutinskoonline.dk og louboutinskoudsalg.dk.

Moncler

Foto: engodhjemmeside.dk
I hvert fald 22 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Monclern-produkter langt under normal-pris.
Monclers varemærke indgår i adressen for 3 af hjemmesiderne, nemlig monclerforhandler.dk, monclerjakkeudsalg.dk og monclervest.dk.

Oakley

Foto: blokhuscykler.dk
I hvert fald 21 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Oakley-produkter langt under normal-pris.
Oakleys varemærke indgår i adressen for 2 af hjemmesiderne, nemlig billigeoakleysolbriller.dk og oakleyglas.dk
 

Abercrombie & Fitch

Foto: abercrombiedanmark.dk
I hvert fald 20 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Abercrombie & Fitch-produkter langt under normal-pris.
Abercrombie & Fitchs varemærke indgår i adressen for 2 af hjemmesiderne, nemlig  abercrombiedanmark.dk og abercrombiedenmark.dk.
 

Ralph Lauren

Foto: ralphlaurenudsalg.dk
I hvert fald 17 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Ralph Lauren-produkter langt under normal-pris.
Ralph Laurens varemærke indgår i adressen for 3 af hjemmesiderne, nemlig ralphlaurentilbud.dk, ralphlaurentilsalg.dk og ralphlaurenudsalg.dk.
 

Mulberry

Foto: airfreight.dk
I hvert fald 16 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Mulberry-produkter langt under normal-pris.
Mulberrys varemærke indgår i adressen for 2 af hjemmesiderne, nemlig mulberryalexapung.dk og mulberrypunge.dk.

ERA

Foto: neweradanmark.dk
I hvert fald 15 danske hjemmesider med en kinesisk ejer hævder i øjeblikket at sælge Era-produkter langt under normal-pris.
Eras varemærke indgår i adressen for 3 af hjemmesiderne, nemlig billigenewerakasket.dk, neweracapstilbud.dk og neweradanmark.dk.

 

Sådan gjorde vi

Alle ca. 1,3 mio. hjemmesider, der slutter på .dk, administreres af selskabet DK-Hostmaster.

DK-Hostmaster har ikke ønsket at udlevere data til TV 2, men har givet tilladelse til, at TV 2 selv har trukket data ud fra deres database én hjemmeside ad gangen.

TV 2 fjernede derpå alle hjemmesider, der ikke var registreret fra Kina, og satte i juli 2015 en web-robot til at besøge alle de kinesisk ejede hjemmesider én ad gangen og hente den tekst, der lå på siden, samt gemme en kopi.

Det førte til i hvert fald 660 danske hjemmesider, der alle faldbød kendte mærkevarer som Canada Goose, Nike. Ray-Ban og Gucci.

TV 2 har fulgt siderne siden sommeren, og 450 af dem er stadig aktive og ifølge E-mærket ikke reelle, men fup. Kun ganske få af siderne er lukket af de danske myndigheder.