Voldtog piger og stjal alt: Dansk børnehjem i Afrika plyndret

Et dansk børnehjem for såkaldte heksebørn i Nigeria er i nat blevet plyndret og to af børnehjemmets store piger blev voldtaget.

Et dansk børnehjem for såkaldte heksebørn i Nigeria er i nat blevet plyndret og to af børnehjemmets store piger blev voldtaget. Det fortæller organisationens stifter, Anja Ringgren Lovén, dybt rystet på facebook

Klokken to natten til lørdag, lokal tid, trængte 15 bevæbnede røvere ind i børnehjemmet og overfaldt børnene og de ansatte. 

- De holdt geværer for alle børnenes hoveder og min kæreste og resten af vores ansatte. Alle blev tvunget til at ligge ude foran på jorden med hovedet ned, imens røverne tog alt, vi ejede, fortæller hun. 

Heksebørn tortureres og udstødes
Børnehjemmet drives for midler, der samles ind af Anja Ringgren Lovéns organisation Din Nødhjælp. Anja Ringgren Lovén blev landskendt, da hun sidste år deltog i DR-dokumentarserien "Helvedes Helte". Her viste hun, hvordan hun redder børn, der - på grund af gammel overtro - beskyldes for at være hekse, tortureres og udstødes. Ofte af deres egen familie. 

Anja Ringgren Lovén fra Risskov ved Aarhus opsagde i 2011 sit job som sælger for at hellige sig nødhjælpsarbejdet.

Året efter stiftede hun sin nødhjælpsorganisation, der arbejder for at oplyse befolkningen i Nigeria og nedbryde overtroen, der hvert år koster mange børn livet.

De overlevende børn forsøger den danske kvinde og hendes hold at redde med omsorg, behandling og skolegang på børnehjemmet.

Vi skal starte helt forfra
Alt organisationens arbejde og hele børnehjemmet er oprettet for donerede midler. I nat blev det hele altså røvet. Og børnene, der har været uendelig meget forfærdeligt igennem i deres liv, blev truet med geværer mod deres hoveder.  

Røverne tog ifølge stifteren møbler, tv, de iPads der er blevet doneret til børnene, telefoner, tømte pengeskabet og ribbede børnehjemmets kontor. 

- At vi har mistet alle vores ting, er ikke det værste. Imens røverne rev vores tv og så videre ned fra væggene, blev to af vores ældste piger voldtaget på et værelse, skriver Anja Ringgren Lovén og oplyser, at resten af hjemmets børn og de øvrige ansatte ellers er uskadte, omend "ekstremt rystede". 

- Det her er så seriøst, at jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive. Alt, hvad vi har bygget op, skal vi starte helt forfra med. Jeg er helt knust, skriver hun. 

Anja Ringgren Lovén er i øjeblikket i Danmark med sin lille søn. Om fire dage skal hun tilbage til Nigeria og børnehjemmet. 

Kære allesammen Der er sket noget meget alvorligt !!! Jeg er SÅ rystet !! Kl.2 i nat blev DINNødhjælps børnehjem i...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Friday, July 24, 2015

Anja Ringgren Lovén fortalte for nogle år siden til TV 2 om sin beslutning om at sælge alt og tage til Afrika og redde heksebørn: