Stormen Egon lukker Storebæltsbroen frem til midnat

Stormen Egon hærger lørdag eftermiddag landet, og betyder blandt andet at Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik. Broen blev lukket først på ef

Stormen Egon hærger lørdag eftermiddag landet, og betyder blandt andet at Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik.

Broen blev lukket først på eftermiddagen, og kort efter kl. 15.30 meddeler selskabet bag broen, Sund og Bælt, at de først forventer at åbne for trafikken igen ved midnat.

- Man er selvfølgelig nervøs for at biltrafikken kan få en uheldig situation, hvor bilerne kan skubbe sig rigtig meget derude, siger Kristian Andreasen, teknikvagt ved Storebælt A/S, til TV 2 NEWS.

- Mit bedste råd ville være at følge med på storebaelt.dk og lytte til trafiksituationen generelt. Politiet og jeg vil løbende vurdere, om det er forsvarligt at køre over Storebælt, og selvfølgelig åbner vi, så snart det skønnes, at det er en mulighed, siger han.

Syd- og Sønderjyllands Politi melder om væltede træer og lygtepæle samt løse tagplader, og på Sønderjyske Motorvej væltede en lastbil med trailer i det nordgående spor ved afkørsel 70.

Men ingen personer er kommet noget til, og blæsten har ifølge politiet ikke givet de store udfordringer i trafikken.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser vagtchefen, at man har meldinger om enkelte væltede træer og løse tagplader.

- Desuden er der blæst nogle tagsten ned fra Jysks forretning på Holstebrovej i Skive og har ramt nogle biler, der holdt dér. Men vi har ingen meldinger om alvorlige ulykker, siger vagtchef Anders Olesen.

Her retter bekymringen sig mere mod mulige oversvømmelser i forbindelse med stormen.

I Limfjorden forventes vandstanden at nå op på mellem 1,5 og 2,0 meter over normal vandstand. Og den højeste vandstand forventes i den vestlige del af Limfjorden, hvor vandstanden kan komme op på

mellem 170 og 200 centimeter fra søndag morgen.

Det kan betyde oversvømmelser i Skive, specielt i området øst for Fjordvej, herunder vejene Finlandsvej, Islandsvej, Englyst, Norgesvej og Liselund. Flere andre steder vil vandstanden også blive højere end normalt.

Hos Nordjyllands Politi fortæller vagtchefen, at nogle solceller er blæst af et hus i Hjørring, men at man ellers ikke har hørt om stormskader.

Fyns Politi melder, at stormen foreløbig ikke er så voldsom som ventet. Der er enkelte væltede træer, og i Assens er et stillads væltet, men det har ikke været nødvendigt at lukke Svendborgsundbroen.