Udvist storkriminel: Jeg vil have en chance mere

Se ’Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie’ på TV 2 PLAY Jura Levakovic er med over 200 kriminelle forhold på samvittigheden den i Levakovic-fa

Se ’Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie’ på TV 2 PLAY

Jura Levakovic er med over 200 kriminelle forhold på samvittigheden den i Levakovic-familien, der er dømt for mest kriminalitet.

Han har ifølge eget udsagn altid villet være gangster og begyndte sin kriminelle løbebane allerede som otteårig. Siden da har han blandt andet røvet banker, posthuse, butikker og transportvogne, fortæller han.

Fortryder ikke alt
I dag er han 27 år og sidder i Nyborg Statsfængsel. Han har fået en fængselsdom på fem år og en udvisningsdom for bank- og hjemmerøveri.

Selvom han ikke fortryder alt, hvad han har lavet, fortryder han, at han har sat sig selv i en situation, hvor han nu er tvunget til at forlade sin familie i Danmark.

- Det er et helvede. Jeg bliver aggressiv og ked af det. Der kommer følelser op i mig som aldrig nogensinde før, siger Jura Levakovic i et interview med TV 2, som du kan se et uddrag af øverst i artiklen, men han erkender samtidig, at det udelukkende er hans egen skyld, han står til udvisning.

Kriminelle Jura Levakovic, der står til udvisning af Danmark, vil have en chance mere
Kriminelle Jura Levakovic, der står til udvisning af Danmark, vil have en chance mere Foto: TV 2

Du er jo kroatisk statsborger. Du mener ikke, du bør udvises, men du har jo fået to betingede udvisningsdomme, før du fik den ubetingede dom. Hvorfor begår du så ny kriminalitet?
- Det er jo nok, fordi jeg tænker: 'Okay, jeg er meget dansk, min familie har boet her i 40 år, jeg har boet her i 26 år - hvor skal de udvise mig hen?

Men du ved jo godt, du har kroatisk pas. Tænker du så ikke, at risikoen er der?
- Næ.

Når han har afsonet sin straf, skal han udvises til Kroatien. Ifølge Jura Levakovic selv har han aldrig været i Kroatien og har ikke nogen tilknytning til landet, ligesom han heller ikke taler sproget.

Vil opføre sig ordentligt nu
Han vil nu have en chance mere for at få lov til at blive i Danmark, hvor han har boet hele sit liv.

- Den her gang har jeg virkelig tænkt mig at forbedre mig og få mig en uddannelse og skabe mig en familie og få et godt liv her og opføre mig ordentligt i Danmark, men det får jeg åbenbart ikke lov til jo, siger Jura Levakovic.

Du ved, at risikoen for at blive udvist er der. Hvorfor begår du så ny kriminalitet?
- Det er først nu, jeg har fundet ud af det. Ikke før, min ven. Det er først nu, hvor jeg er blevet udvist. Det er først nu, jeg tænker: ’Jeg har mistet Sara måske. Jeg har mistet min familie. Jeg mister Danmark. Hvad er det, jeg har rodet mig ud i?’ Det er først nu, jeg åbner mine blå øjne op.

Jura Levakovic er en del af den dybt kriminelle Levakovic-familie, som TV 2 har fået mulighed for at komme helt tæt på i to dokumentarprogrammer.

Familien har gennem fire årtier og generationer ikke formået at integrere sig i det danske samfund.

Du kan høre familiens egen forklaring i første del af ’Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie’ på TV 2 PLAY her.

Sådan blev programmerne til

  • TV 2 har gennem halvandet år haft kontakt til familien Levakovic fra København, der for første gang har sagt ja til at lade sig følge af et tv-hold
  • Familiemedlemmerne har ønsket at svare på TV 2s spørgsmål, fordi de synes, det billede, der er tegnet af dem i medierne, er for unuanceret
  • Optagelserne til programmerne begyndte i december 2013
  • Familien Levakovic er blevet behandlet på samme måde som andre medvirkende i TV 2s programmer og har ikke bestemt noget i forhold til indhold, ligesom familien heller ikke har haft indflydelse på, hvordan programmerne er blevet redigeret
  • 'Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie' bliver sendt henholdsvis torsdag 8. og torsdag 15. januar på TV 2 og TV 2 PLAY