Brian Holm tiltalt for blufærdighedskrænkelse

Den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, der er sportsdirektør for cykelholdet Omega-Pharma-Quick-Step, er blevet tiltalt for blufærdighed

Den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, der er sportsdirektør for cykelholdet Omega-Pharma-Quick-Step, er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

Det oplyser hans advokat til tv2.dk.

- Der bliver et retsmøde i sagen. Min klient er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse, siger Karoline Døssing Normann til tv2.dk.

Detaljerne i anklageskriftet ønsker hun at holde for sig selv.

- I må søge aktindsigt i sagen, siger hun.

Hun fastslår, at Brian Holm nægter sig skyldig.

- Jeg har drøftet anklageskriftet med ham, men han var velforberedt på det. Det ændrer ikke på hans indstilling, nemlig at han nægter sig skyldig, siger Karoline Døssing Normann.

Både hende og Brian Holm ser frem til at sagen kommer for retten.

- Når det nu endelig skal være, er vi tilfredse med at sagen ikke bliver lukket med et tiltalefrafald, men at den kommer i retten, hvor alle kan høre, hvad den handler om. Det vil ikke stille min klient dårligere. Jeg har en forventning om, at han bliver frifundet, siger Karoline Døssing Normann.

Allerede før Københavns Politi rejste tiltale, havde politiet bedt Retten på Frederiksberg om at berammet et retsmøde i sagen.

Det er sat på retslisten til 2. juli 2014.

Karoline Døssing Normann håber - hvis hendes klient bliver frifundet - at pressen vil bruge lige så store typer, som da han selv stod frem og brød et navneforbud på et pressemøde i slutningen af maj og fortalte om sagen.

- Han har kæmpe opbakning fra sit eget bagland, men der bliver stort arbejde med at rydde op efter denne sag. Det ved Brian godt. Jeg håber, at I vil være søde og loyale mod ham under sagen, og bringe en eventuel frifindelse med omtrent lige så store overskrifter på forsiden, som da han blev sigtet, skriver Karoline Døssing Normann til tv2.dk.

Københavns Politi har ingen kommentarer til tiltalen.

Brian holm har indtil for nyligt siddet i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for De Konservative, men har søgt orlov indtil sagen er afgjort.

tv2.dk forsøger at få en kommentar fra Brian Holm.

Brian Holm er tiltalt for 'andet seksuelt forhold end samleje', men med en såkaldt subsidiær sigtelse, der går på blufærdighedskrænkelse efter straffelovens paragraf 232.

Straffelovens § 232:

Den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, straffes med fængsel indtil 4 år eller under formildende omstændigheder med bøde.