Sex med prostitueret: Betjent skal otte måneder i fængsel

16x9
Byret: Betjent misbrugte stilling til sex med prostitueret Foto: TV 2

En 55-årig politibetjent fra Midt- og Vestjyllands Politi skal otte måneder i fængsel. Det har Retten i Viborg netop fastslået. Den 55-årige blev fr

En 55-årig politibetjent fra Midt- og Vestjyllands Politi skal otte måneder i fængsel.

Det har Retten i Viborg netop fastslået.

Den 55-årige blev frifundet for voldtægt af den prostituerede, men kendt skyldig i, at han ved to tilfælde havde misbrugt sin stilling til at have sex med kvinden.

Den 55-årige nægter sig skyldig og har under sagen været beskyttet af et navneforbud.

Den 55-årige skal betale sagens omkostninger og skulle desuden betale 40.000 kr. til kvinden.

Ifølge betjentens forsvarer, Mette Grith Stage, vil dommen blive anket til frifindelse.

- Jeg er meget overrasket over sagens udfald. Den stod for mig at se som påstand mod påstand, og det kommer derfor bag på mig, at retten har tilsidesat min klients forklaring og lagt afgørende vægt på den prostitueredes forklaring. Jeg har netop overbragt min klient dommens resultat, og han er fuldstændig chokeret, skriver Mette Grith Stage i en mail til tv2.dk.

- Dommen vil blive anket straks med påstand om frifindelse, skriver Mette Grith Stage.

Statsadvokaten i Viborg gik efter at få den 55-årige dømt for voldtægt af kvinden, men det afviste Retten i Viborg. Der forelå ud over misbruget af tjenesten ikke den fornødne tvang, der skulle til, for at samlejerne kunne betragtes som voldtægt.

- Dommen svarer ikke til det, anklagemyndigheden lagde op til, men jeg er tilfreds med, at retten på to punkter har valgt at følge vores påstand, siger senioranklager Christina Schou, Statsadvokaten i Viborg.

Hverken senioranklageren og eller den 55-åriges forsvarer har læst dommens præmisser endnu - altså rettens overvejelser omkring, hvorfor der kun var beviser for stillingsmisbrug, men ikke ulovlig tvang.

- Juridisk er det meget interessant, hvorfor der kun er tale om stillingsmisbrug. Nu må vi vente, til vi får dommen og kan læse begrundelsen fra retten. Så må vi se, om dommen skal ankes, siger Christina Schou.