Det her er direkte pinligt, Apple

Hvis man var i tvivl om hvor meget Steve Jobs betød ene mand for selskabet Apple, da han var i live, så er man det ikke længere efter hans død.

Hvis man var i tvivl om hvor meget Steve Jobs betød ene mand for selskabet Apple, da han var i live, så er man det ikke længere efter hans død. Det er gået støt ned af bakke for selskabet, der en gang satte en lid i at være detalje-orienterede og det at levere en gennemarbejdet opgave. 

På trods af at Apple i øjeblikket nyder større succes end nogensinde før, så vil det utvivlsomt ikke blive ved. Og efter fadæsen med iOS 6-opdateringen står vendingen til nedturen nu bøjet i neon.

Umiddelbart er iOS 6 en ganske ordinær og til dels også fin opdatering. Der er tænkt over et flottere interface, Facebook-integrationen var længe ventet og Siri er sikkert blevet et noget bedre værktøj i hjemlandet, men den største ændring er utvivlsom Apples nye kort-tjeneste, blot kaldet Kort. Og her har Apple fejlet så grusomt i sin iver for at slippe for Google, at den bliver meget svær at rejse sig op fra.

Kan kun komme med en opdatering snart

Apple er sikkert allerede i gang med at rette op på deres store fejltagelse med en snarlig opdatering, men det er allerede for sent og umiddelbart vil det kræve et kæmpe stykke arbejde at få kort-delen op på siden af Google Maps, som var og er milelængder foran konkurrenterne, når det kommer til kort og søgning. 

Der er flere eksempler over hele verden på hvor pinlig Apples nye kort-del er, og hvis vi kigger på de danske, skal du ikke lede længe i eksempelvis Jylland før du finder flere sort-hvide steder med skyer hen over, så man umuligt kan se at der faktisk er tale om kort. Søg blandt andet på Haderslev og du kan se hvor slemt det står til.

Her minder kortdelen faktisk overraskende meget om Cowis nye webtjeneste, der har kort tilbage fra 1954. Vi snakker altså om verdens mest værdifulde selskab, som har lavet en tjeneste, der ligner noget, som kunne være lavet for over 50 år siden. 

Kan ikke anbefale alle at opdatere til iOS 6

Det skal fremhæves at københavnerne har fået fornyede muligheder med en flot by i 3D, men så længe Apple er så regions-hadske, så er dette ikke en opdatering for alle. Jeg kan umuligt anbefale alle danskere til at opdatere til iOS 6 som det er i øjeblikket. 

Selve navigationen som er kronen på værket i kort-delen, er ligeledes håbløs ud over enhver forstand. Som en test ville jeg sætte en rute op mod Berlin fra Beeps hovedbunker på Teglholmen. Men af uransagelige årsager mente navigatøren, at jeg skulle tage min bil og tage en smutvej på cykelsti. Heldigt jeg ikke havde valgt den vej, var blevet nuppet af politiet og så sagsøgt Apple som en anden amerikaner – den kan blive dyr i længden, Apple.

Og så nævner jeg slet ikke manglen på en Street view-lignende løsning, som Google ellers har brugt flere år på at finpudse, at de offentlige transport-muligheder åbenbart ikke er noget som Apple-brugere interesserer sig for og at selve kortdelen er faktuel forkert op til flere steder – blandt andet er øen Saltholm ud for København nu blevet til Tårnby!?!

Det tegner alt sammen et billede af, at Apple virkelig ikke har gjort sit hjemmearbejde – noget der i den grad er overraskende, men måske ikke uventet. Spørgsmålet er så bare – er det hvad vi så må vænne os til? Skal Apple nu til at være mere som de andre, mens de andre i stedet er blevet mere som Apple?