Møbelfirma genopstår: Her er Biva-pigen i dag

16x9

Husker du pigen, der gjorde møbelkæden Biva kendt med reklamerne "Vi ses i Biva?" TV2.dk har fundet Biva-pigen på dagen, hvor det er kommet frem, at Biva genåbner med nye ejere.

Møbelkæden Biva genåbner i Danmark. Men husker du Biva-pigen, der med en strittende pegefinger og ordene "Vi ses i Biva" gjorde møbelkæden kendt i hele landet?

Pigen var Millie Rafn, der dengang drev møbelkæden sammen med sin far.

Mens hun dengang blev landskendt som frontfigur i Biva-reklamerne, arbejder hun i dag med de selvsamme bygninger som Biva-butikkerne dengang lå i.

- Jeg arbejder for min far igen. Vi udlejer ejendomme og lejemål, og det er især de ejendomme som Biva-butikkerne også var i, siger Millie Rafn til TV2.dk.

Jeg er rigtig glad
Når far og datter kan udleje lejemålene, selvom de i 2006 solgte Biva, skyldes det, at det kun var forretningen, og ikke bygningerne, de solgte. Bygningerne er altså stadig i familiens varetægt via faderen Henry Johansens selskab Boka Group, og det lever de godt af i dag.

På den måde ligner Millie Rafns arbejde i dag det arbejde, hun havde dengang i Biva.

- Da jeg arbejdede og ejede Biva var jeg jo også i administrationen, så det er meget af det samme, jeg laver i dag, og det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Millie ville ikke køre Biva videre i udlandet
Da hun og faderen i 2006 valgte at sælge den kendte møbelkæde, skyldtes det Millie Rafn.

- Det var efter mange og lange overvejelser. Enten skulle forretningen værre større ved at vi startede i udlandet. Og det var altså mig, der skulle drive det videre i udlandet. Men jeg havde fået børn på det tidspunkt, så jeg valgte simpelthen familien, siger Millie Rafn, der efterfølgende var hjemmegående husmor i godt 5 år.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville synes om at gå hjemme, men jeg var rigtig glad for det. Det var rart at have muligheden for at følge børnene i institution og hente dem tidligt, og gøre de små hverdagsting. Det var de nære værdier.

Ser stadig lidt på møbler
Den i dag 43-årige Millie Rafn ser dog stadig lidt på møbler engang i mellem. Hendes mand, som hun mødte for 15 år siden, da også han arbejdede i Biva, importerer nemlig møbler fra Kina med videresalg for øje.

Millie Rafn og manden har i dag to børn på henholdsvis 10 og 7 år.