Skolestart: Toiletterne er ulækre

16x9

I dag begynder skoleåret for rigtig mange af landets skolebørn. Men et flertal af de mindste elever synes ikke, at toiletforholdene er i orden.

Det fremgår af en analyse af skolernes indeklima, som Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) har lavet.

- Lidt over halvdelen af dem i 0. til 3. klasse synes ikke, at toiletterne er i orden. Det har ret store konsekvenser, siger specialkonsulent Rasmus Challi fra DCUM til tv2.dk.

Urinstænkede gulve og toiletsæder, der hænger i hængslerne, får alt for mange børn til at holde sig, til de kommer hjem.

- Det påvirker både din koncentration i timerne og din leg i frikvarteret, hvis du har ondt i maven, fordi du har holdt dig hele dagen.

Men det kan også give børnene mere end almindeligt ubehag, at de holder sig fra skolens toiletter.

Ifølge Kontinensforeningen har 50.000 børn på den ene eller anden måde inkontinensproblemer. Den slags kan forværres af at holde sig en hel dag.

Cirka 20.000 af de mindste skolebørn har deltaget i DCUM's undersøgelse, hvor de seneste tal er fra 2012. Men utilfredsheden med toiletterne har ikke ændret sig de seneste år.

- Vi har talt om det i flere år, så man kunne have håbet, at det på et tidspunkt vendte, men det er stadig et problem, siger Rasmus Challi fra DCUM.

KENDER DU TIL PROBLEMET?
Så send os fotos på MMS 1234 (alm. takst),
1234@tv2.dk eller via formularen herunder: