DF kræver afstemning om grænsekontrol

16x9

Hvis danskerne inden længe skal have muligheden for at stemme om at afskaffe flere af EU-forbeholdene, skal de samtidig have muligheden for at stemme for at indføre flere forbehold.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis medlem af Europa-parlamentet Morten Messerschmidt. Meldingen kommer efter at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen foreslår en lynafstemning om afskaffelsen af rets- og forsvarsforbeholdet.

Morten Messerschmidt ser frem til en kommende afstemning om EU-forbeholdene.

- Hvis Thorning og Løkke kan blive enige om at holde den afstemning, så hilser jeg det velkommen. De kan bare komme an. Men jeg synes kun det er rimeligt, at hvis man tilbyder folk at stemme om at fjerne forbehold, så skal vælgerne også have mulighed for at stemme nye forbehold til, siger Morten Messerschmidt til tv2.dk.

Grænsebomme
Helt konkret foreslår Morten Messerschmidt, at to forslag til nye EU-forbehold kommer på stemmesedlen.

- Jeg føler mig ret overbevist om, at der er et markant flertal af danskerne, der ønsker grænsekontrollen genindført. Derfor bør man have mulighed for at stemme om, hvorvidt vi skal skrives ud af den del af Schengen-aftalen, der gælder grænsekontrol, siger DF'eren.

Velfærdsforbehold
Derudover foreslår Morten Messerschmidt at også et velfærds-forbehold kommer på stemmesedlen. En række domme fra EU-domstolen har på det seneste vakt opsigt - senest den såkaldte SU-dom - der ifølge Messerschmidt er en 'bombe' under det danske velfærdssystem.

- EU-domstolen indsnævrer vores muligheder for at reservere velfærdsydelserne til dem, der rent faktisk betaler skat her i landet. Og jeg tror, at de fleste danskere er på linje med os på spørgsmålet om, hvorvidt det skal være muligt for EU-borgere at stikke snablen i den danske statskasse uden at have bidraget til det danske samfund.

Det rigtige tidspunkt
Det er nævnt i regeringsgrundlaget, at rets- og forsvarsforbeholdet skal til afstemning, og det er altså den afstemning, som Venstre-formand Lars Løkke nu altså foreslår bliver genneført hurtigst muligt - eksempelvis sammen med valget til EU-parlamentet i foråret 2014.

Europa-minister Nick Hækkerup tøver dog med at følge Lars Løkkes forslag.

- Det vil være dumt nu at sige, at om seks eller otte måneder er det rigtige at tidspunkt at tage den afstemning. Vi siger ja til at afskaffe forbeholdene, men nej til at sige, at det skal præcis være på den og den dato, siger ministeren til TV 2 News.

Mener du også, at danskerne skal stemme om at indføre to nye EU-forbehold? Deltag i debatten herunder.