Lærere slipper billigt fra lockout

16x9

Forårets lockout af landets folkeskolelærere kommer ikke til at koste den enkelte lærer helt så meget som ventet.

Danmarks Lærerforening har nemlig droppet at fylde strejkekassen helt op igen, skriver Avisen.dk.

Det betyder, at den merudgift, som lærerne var blevet varslet i form af tilbagebetaling af lockout-lån eller konfliktkontingent til fagforeningen, vil blive lavere.

Helt konkret giver det den enkelte lærer en besparelse på 15.024 kroner over fire år. I stedet for at betale 20.160 kroner slipper den enkelte lærer med en ekstraregning på 5.136 kroner over fire år.

- Vi havde først besluttet, at strejkekassen skulle fyldes op til samme beløb efter konflikten, men den beslutning har vi lavet om, siger Per Sand Pedersen, formand for Organisations- og arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening, til Avisen.dk.

Var rustet med 1,7 milliarder
Under lockouten varslede Danmarks Lærerforening en merudgift per måned på 420 kroner i fire år. Det beløb er nu nede på 107 kroner om måneden.

Før konflikten gjorde indhug var fagforeningen rustet med 1,7 milliarder kroner. Nu har fagforeningen accepteret, at strejkekassen om fire år 'kun' vil rumme 1,1 milliarder.

Alligevel mener Per Sand Pedersen, at der vil være råd til en ny konflikt.

- Selvom vi er blevet lidt flere overenskomstansatte næste gang og bruger låneordningen igen, så vil det kunne lade sig gøre at gennemføre en måneds konflikt på samme vilkår, siger han til hjemmesiden.

26.000 tog et lån
Han vil dog ikke afvise, at et ekstra-kontingent kan komme på tale om fire år, hvis foreningens særlige fond skal kunne yde fuld løn kompensation under en eventuel fremtidig konflikt.

42.000 lærere var ramt af lockouten, men kun 26.000 optog et lån fra Danmarks Lærerforening. De, der sagde nej tak til lånet, får en kontingent-nedsættelse på 313 kroner om måneden i de næste fire år.

/ritzau/