Putin ryster på hovedet: I vil bevæbne barbariske mænd

16x9

Rusland præsident, Vladimir Putin, advarer vestlige magter, der ønsker at bevæbne den syriske opposition.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, satte fingeren på et ømt punkt, da han søndag mødtes med Storbritanniens premierminister, David Cameron i London på vej til G8-mødet i Irland.

Ruslands præsident antyder, at man ved at støtte de syriske oprøreres kamp mod landets præsident, Bashar al-Assad, risikerer at sende støtte til barbariske kræfter i strid med europæiske kerneværdier.

- I kan ikke benægte, at det er unødvendigt at støtte folk, som ikke blot nøjes med at dræbe deres fjender, men som skærer deres kroppe op og spiser deres indvolde i al offentlighed foran kameraer. Er det disse folk, I vil støtte, siger Vladimir Putin.

- Er det disse mennesker, I vil udstyre med våben? Så vil det i givet fald have meget lidt at gøre med de humanistiske værdier, som europæere har prædiket i århundreder.

Putin refererede i sin bemærkning til den militante oprørssoldat Abu Sakkar, som tidligere på året blev optaget på video, hvor man ser ham skære hjertet ud af en mand, hvorefter han tager en bid af det.

Spørgsmålet om at give våben til den syriske opposition er igen aktuelt, efter USA forleden besluttede at bevæbne oprørerne.

David Cameron slog i samme forbindelse fast, at der er store forskelle mellem briternes og russernes syn på situationen i Syrien.

- Der er meget store forskelle mellem vores analyser af begivenhederne i Syrien og hvem der er skyldige, men vi er enige om, at vi ser en humanitær katastrofe i landet, siger Cameron.

Den britiske premierminister gav samtidig udtryk for at disse forhindringer kan overvindes, hvis man fokuserer på en fundamental målsætning om at få sat en stopper for konflikten og lade syrerne selv bestemme, hvem der skal lede landet.