Interaktivt overblik: Sådan stemmer de - det sagde de

16x9

SE PÅ KORTET HEROVER, HVORDAN FOLKETINGSMEDLEMMERNE FORMENTLIG STEMMER I SPØRGSMÅLET OM OFFENTLIGHEDSLOVEN - I HVERT FALD HVIS DE FØLGER PARTIETS LINJE - OG HVAD DE TIDLIGERE HAR SAGT OM SAGEN.

I dag klokken 10 skal Folketinget stemme om den omdiskuterede offentlighedslov - en lov, der afskaffer aktindsigt i to typer af dokumenter, nemlig de interne og de lovforberedende.

Kritikere har tvivlet på, at en række sager overhovedet ville have set dagens lys, hvis den nye offentlighedslov var gældende. Politiken bringer i dag en liste over sager, der ikke ville være blevet til noget, hvis den nye lov var vedtaget.

Således har Justitsministeriets egne folk i et svar til Folketinget vurderet, at hverken skattesagen mod Troels Lund Poulsen, dele af Farumsagen mod Peter Brixtofte eller CO2-svindelsagen mod Connie Hedegaard var kommet til offentlighedens kendskab. Samtidig lyder det, at statsløsesagen mod Birthe Rønn Hornbech, fangesagen mod Søren Gade samt sagen om overbetaling til privathospitaler mod Lars Løkke Rasmussen kun måske var kommet frem.

SE PÅ KORTET OVENFOR, HVORDEN FOLKETINGSMEDLEMMERNE FORMENTLIG STEMMER I SPØRGSMÅLET OM OFFENTLIGHEDSLOVEN - I HVERT FALD HVIS DE FØLGER PARTIETS LINJE - OG HVAD DE TIDLIGERE HAR SAGT OM SAGEN.

Kritikere mener desuden, at den seneste sag om solceller - hvor klima- og energiminister Martin Lidegaard (R)endte med at få en såkaldt næse- heller ikke var kommet frem.

Det mener justitsminister Morten Bødskov imidlertid ikke. Han mener, at offentligheden ville have fået kendskab til problemer ved lovforslaget om solceller.

- Det er en henvendelse fra en ekstern organisation, som er sendt til Klima- og Energiministeriet og underliggende styrelser.

- Der er aktindsigt i denne henvendelse... Da der ikke er tale om en e-mail mellem styrelse og ministerium, er den ikke omfattet af paragraf 24 (i offentlighedsloven, som beskytter om fortrolighed mellem minister og embedsmænd, red.), har Morten Bødskov tidligere udtalt til Ritzau.

TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup vurderer, at Folketinget vil stemme lovgivningen igennem.

TV 2 følger sagen dagen igennem - du kan følge med både her på tv2.dk, på TV 2 og på TV 2 News.