Tyrkiet: Demonstrant meldes dræbt

16x9

En ung tilhænger af Tyrkiets store oppositionsparti er blevet slået ihjel under en demonstration mod landets regering, rapporterer den tyrkiske nyhedskanal NTV.

Ifølge tv-stationen døde den 22-årige mand på hospitalet mandag, efter at han var blevet ramt af skud fra en "uidentificeret person" i Hatay-provinsen, der ligger i den sydlige del af Tyrkiet. Politiet efterforsker nu sagen, lyder det.

Den dræbte var medlem af ungdomsafdelingen af Det Republikanske Folkeparti (CHP), som beskylder premierminister Recep Tayyip Erdogan og hans regerende AK-parti for at have en islamistisk dagsorden og opføre sig enerådigt.

Hvis oplysningerne fra tv-kanalen NTV viser sig at være rigtige, er der nu to mennesker, som har mistet livet i de seneste dages omfattende protester i Tyrkiet.

Urolighederne brød ud fredag, efter at kampklædte politistyrker slog hårdt ned på en demonstration i Istanbul med tåregas og vandkanoner. Det fik siden anti-regerings-protester til at bølge gennem flere andre byer i landet.

Den tyrkiske regering har den seneste tid taget flere skridt i retning af et konservativt styre. Blandt andet med en nylig stramning af alkohollovgivningen.

Det har udløst vrede blandt de mange sekulære tyrkere, som anklager Erdogan og hans islamisk funderede regering for at bevæge landet hen mod en islamisk stat.

AK-partiet er vokset ud af en islamisk bevægelse, der siden 1980’erne har udfordret de traditionelle magthavere, kemalisterne, som ønsker et verdsligt og vestligt præget Tyrkiet.