Tyskland afskaffer sit længste ord

16x9

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz.

Hvis du synes, at ovenstående er lidt kringlet at udtale, er du tilgivet. Og rent faktisk behøver du heller ikke nogensinde tænke på at skulle bruge det i praksis.

Ordet, der var Tysklands længste, er nemlig blevet afskaffet.

Det skriver flere tyske medier heriblandt Berliner Zeitung.

Det 63 bogstaver lange ord beskriver en lov om tilsynet og testning og okskød, der blev indført i 1999, men den lov er nu blevet afskaffet, eftersom truslen fra kogalskab ikke længere er så presserende.

Selv om det pågældende ord ikke blev brugt i daglig tale, blev det alligevel betragtet som et ægte ord, fordi det optrådte i officielle tekster.

Alligevel blev "Rindfleischetikettierungs­überwachungsaufgabenübertragungsgesetz" ikke optaget i de tyske ordbøger, der har "Rechtsschutzversicherungsgesellschaften", som det længste ord, der er opført.

Det betyder noget i retning af: Forsikringsselskaber, der specialiserer sig i retssikkerhed. Ifølge jp.dk er det længste danske ord "Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode" på 51 bogstaver, og det blev optaget i Guinness Rekordbog i 1993.

Ifølge jp.dk er det længste danske ord "Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode" på 51 bogstaver, og det blev optaget i Guinness Rekordbog i 1993.