Syvårig var helt tæt på tornado: Vi hang fast i bordene

16x9

Tornadoen i Oklahoma-forstaden Moore har indtil videre krævet 24 dødsofre.

Den sendte en enorm skypumpe, der målte to-tre kilometer i diameter, ind over Moore og efterlod sig et spor med voldsomme ødelæggelser.

Blandt andet blev en skole ramt, og flere af ofrene er herfra. BBC har talt med en syvårig pige, der oplevede tornadoens rasen på tætteste hold inde i skolen.

- Vi sad bare og spillede noget musik. Og så gik lyset ud. Vi lå nede under bordene, og jeg så en masse regn på ruderne.

- Tornadoen kom ind og ud, så jeg måtte hænge fast i et bord. Jeg faldt tilbage og fik en masse jord i øjnene og på mit tøj. Da sad jeg fast og bordene var oven på os, og vores lærer sad også fast, fordi der lå et bord ovenpå hendes ben, fortæller hun.

Se videoen af hende ved at klikke på linket i boksen til højre.

Der pågår lige nu et større oprydningsarbejde efter tornadoen. Her har Kevin Durant, der til daglig spiller for basketballholdet Oklahoma City Thunder, rakt en hjælpende hånd ud til ofrene for den voldsomme tornado.

Den amerikanske sportsstjerne donerer ifølge FoxNews 1 million dollars svarende til godt 5,7 millioner danske kroner, gennem sin families fond.

Amerikansk Røde Kors takkede torsdag for donationen fra The Durant Family Foundation. Røde Kors modtager donationer helt ned til 10 dollars.

Læs mere om tornadoen ved at klikke på de forskellige linkt iboksen til højre.