Tornadoens helte: Lærerne der lå på deres elever

16x9

Rhonda Crosswhite er en af de folkeskolelærere fra tornado_byen Moore i Oklahoma, som hele USA i dag hylder som helte

Rhonda Crosswhite er en af de folkeskolelærere fra tornado-byen Moore i Oklahoma, som hele USA i dag hylder som helte.

Selv præsident Barack Obama huskede at nævne lærerne, da han tirsdag eftermiddag (dansk tid) talte til nationen om situationen efter tornadoen i Moore.

Deres heltestatus skyldes, at flere skoleelever fra folkeskolen Plaza Towers Elementary har fortalt, hvordan de overlevede tornadoens hærgen liggende på gulvet på skolens badeværelse, mens lærerne lå hen over dem og beskyttede dem med deres egne kroppe.

I dag fortalte Rhonda Crosswhite på TV-statione4n NBC om sine oplevelser:

- Vi fik alle børnene ned på badeværelset, og så begyndte altid at vælte ned over os, og jeg lagde mig hen over børnene. En af de små drenge blev ved med at sige "Jeg elsker dig. Jeg elsker dig. Du må ikke dø her sammen med mig". Og så bad vi. Men vi var OK.

- Jeg troede ikke på noget tidspunkt, at jeg skulle dø. Jeg blev bare ved med at skrige til dem, at "Vi klarer os! Vi klarer os!". De skreg, og jeg håbede bare, at de kunne høre mig. Den lille pige jeg lå med græd, og jeg blev ved med at sige til hende "Vi klarer os! Vi klarer os! Jeg passer på dig!".

- Da det endeligt stoppede igen, fik vi fik samlet alle børnene, og fik dem ud fra badeværelset. Alle børnene var OK. Der var et enkelt barn, der havde et sår i hovedet, men han er OK. Der er styr på alle mine børn, fortalte Rhonda Crosswhite til NBC News.

Ikke alle børnene fra Plaza Towers Elementary var lige så heldige. Det endelige dødstal er endnu usikkert, men de fleste af de børn, der blev ofre for tornadoen, var elever fra netop denne skole.