- Fogh har rene hænder i statsløseskandale

16x9

Intet tyder på, at Fogh har handlet forkert i statsløsesag, siger TV 2s analytiker

Den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen havde ikke meget at bidrage med, da han tirsdag var i vidnestolen i forbindelse med oprulningen af den ulovlige sagsbehandling af statsløse, der endte med at koste integrationsminister Birthe Rønn sin ministerpost.

Og intet tyder på, at Anders Fogh Rasmussen bliver viklet ind i sagen.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen, der har fulgt skattesagskommissionens arbejde tæt.

- I den her sag er der intet der tyder på, at der er en finger at sætte på Fogh. Han har rene hænder, siger Peter Lautrup-Larsen.

En begivenhed
Fogh var blevet indkaldt, fordi kommissionen ville høre ham forklare om sit kendskab - eller mangel på samme - til Integrationsministeriets årelange misforvaltning af statsløses konventionssikrede rettigheder. Men hverken Anders Fogh Rasmussen eller hans departementschef Karsten Dybvad havde fået noget af vide under Anders Foghs statsministertid.

- Det var mest af alt en begivenhed, at han Anders Fogh nu var i landet og skulle sidde i de ydmyge rammer og vidne for den her kommission. Men ingen tror på, at han har handlet forkert her, siger Lautrup-Larsen.

Blev afsløret i 2011
Statsløsesagen endte med at koste integrationsminister Birthe Rønn sin ministerpost, efter at det blev afsløret, at hendes ministerium i årevis havde handlet i strid med internationale konventioner i forhold til håndteringen af statsløses rettigheder.

Anders Fogh Rasmussen var statsminister i en stor del af den periode, hvor den ulovlige sagsbehandling stod på. Men sagen blev først oprullet, da avisen Information fra begyndelsen af 2011 afdækkede skandalen. Og da havde Anders Fogh for længst skiftet statsministerposten ud med stillingen som Natos generalsekretær.

Selve afhøringen af Fogh tog blot 40 minutter.