To dræbt ved eksplosioner i Boston

SENESTE NYT FRA BOSTON:

Klokken 23:51: Antallet af sårede er blevet voldsomt opjusteret til op mod 100 mennesker. Der meldes fortsat om to dræbte, fortæller Jesper Steinmetz.

Klokken 23:38: Jesper Steinmetz fortæller fra USA, at det ikke var en bombe på J.F.K.-bilioteket, men at der derimod var tale om en brand. Dermed er der fortsat tale om to bombeeksplosioner og altså ikke tre. Om det var en påsat brand eller en brandbombe er fortsat uvist.

Klokken 23.20: TV 2 Nyhederne sender lige nu ekstraudsendelse om bombeeksplosionerne i Boston.

KLokken 23:19: Ingen har taget ansvar for eksplosionerne i Boston.

Klokken 23:11: Alle sårede skulle angiveligt være fragtet væk fra området omkring mållinjen ved Boston Marathon, der blevet ramt af to eksplosioner. Der meldes fortsat om mindst to dræbte og 42 kvæstede, fortæller TV 2-korrespondent Jesper Steinmetz fra USA.

Klokken 22:55: Boston Politi siger på et pressemøde, at der har været tre eksplosioner i byen. To af dem ved selve Boston Marathon og en tredje på byens på J.F.K.-biblioteket. Der er angiveligt også fundet en kontrolleret sprængladning.

Klokken 22:23: TV 2's USA-korrespondent Jesper Steinmetz fortæller fra USA, at politiet i Boston nu taler om mulige bombeksplosioner.

Ifølge politiet i Boston er to døde og 23 sårede.

­­­

To eksplosioner har fundet sted tæt ved mållinjen i Boston Maraton i USA. Flere amerikanske medier melder om sårede.

Omkring tre timer efter, at vinderen havde passeret mållinjen, lød en kraftig eksplosion på den nordlige side af Boylston Street. En anden eksplosion kunne høres et par sekunder efter.

Blodige tilskuere skulle efter sigende være blevet bragt til de læge-telte, der egentlig er sat op for at tage sig af trætte løbere.

- Der er mange sårede, siger Frank Deruyter fra North Carolina til The Wall Street Journal.

Ambulancer er ankommet til stedet, og det lokale politi er i færd med at undersøge, hvad der præcist er sket.

Det vides endnu ikke, hvor mange der er blevet såret ved eksplosionerne.

- Politi, brandvæsen og nødberedskab er på stedet. Vi har ingen anelse om, hvor mange folk, der er såret, siger en talsmand for politiet i Boston til nyhedsbureauet Reuters.

Mike Mitchell fra Vancouver i Canada, som deltog i løbet, var lige løbet over mållinjen, da han hørte en "høj eksplosion" bag sig.

Han fortæller, at røg steg 15 meter op i vejret, og folk begyndte at løbe og skrige.

- Alle panikkede fuldstændig, siger Mitchell til nyhedsbureauet.