Bieber og Anne Frank i medieorkanens øje

16x9

Skældt ud i alverdens medier efter bemærkninger om Anne Frank

Popfænomenet Justin Bieber er røget ud i en mediestorm både i Europa og i USA, efter nogle venlige - men efter manges mening chokerende overfladiske - bemærkninger om den jødiske pige Anne Frank.

"Jeg håber hun ville have været en Belieber", lød bemærkningen med henvisning til kælenavnet for Biebers fanskare af især yngre piger.

Med andre ord: Han håbede, at hun ville have været en fan af ham, hvis hun havde levet i dag.

Bemærkningerne blev skrevet i gæstebogen efter Justin Biebers besøg på Anne Frank Museet i Amsterdam. Anne Frank, der døde som 15-årig i 1945, er verdenskendt for bogen "Anne Franks Dagbog", som hun skrev, men hun sammen med familien gemte sig for nazisterne. Til sidste blev hun dog fanget, og hun døde senere i en koncentrationslejr.

Både de sociale medier og traditionelle medier - især i USA ­ har siden været hårde ved 19-årige Bieber for hans hilsen i gæstebogen.

"Hele verden slår sig for panden", som en blogger skrev.

Men nu rykker Anne Frank Musset Bieber til undsætning:

- Han kunne have lavet alle mulige andre ting i Amsterdam, men han valgte at tilbringe en time her. Han var meget interesseret. Det er vigtigere end al den opstandelse, som vi nu er vidne til, siger en talsmand for museet.