Gidseltagers advokat nægtet adgang til drama

16x9

Forsvarsadvokat Finn Walther Petersen er ikke imponeret over Københavns Politi.

Hans klient har mandag klokken 13:48 taget en medfange som gidsel på taget af politigårdens Fængsel - men advokaten må ikke nærme sig sin klient. Ifølge tv2.dk's oplysninger er gidseltageren i besiddelse af et hjemmelavet våben.

- Jeg er midt i hovedforhandlingen i en anden sag, da jeg får at vide, at min klient har brug for mig, og at jeg skal skynde mig til poliitigården, siger Finn Walther Petersen til tv2.dk.

Forsvarer må gå
Advokaten tropper op foran Politigården, der huser et topsikret fængsel for 25 fanger - men da han forsøger at komme ind i bygningen, bliver han standset af uniformerede betjente.

- Jeg får at vide, at jeg ikke kan komme ind. Jeg vil ellers gerne hjælpe med at løsne situationen op, siger Finn Walther Petersen.

Efter en time på stedet giver den erfarne forsvarsadvokat op og forlader politigården.

- Jeg tror godt, at jeg kunne have talt mig til rette med ham. Jeg tænker jo også på offeret og vil ikke have, der skal ske noget med ham, siger Finn Walther Petersen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvem hans klient er - men Politigårdens Fængsel er kendt for at huse fanger, der hører til i den 'tunge ende'.

- Min klient har tidligere henvendt sig til mig, fordi han har siddet meget længe i det her hårde fængsel, som ikke er beregnet til det, siger Finn Walther Petersen.

Ifølge Københavns Politi er ingen personer kommet til skade. Politiets aktionsstyrke er til stede - blandt andet på taget af Politigården, hvor fangernes gårdture finder sted.

Opdatering klokken 16.45:
Københavns Politi har kontaktet advokat Finn Walther Petersen og forklaret, at han kan tale med sin klient, når dette kan gennemføres på sikker og forsvarlig vis.