Forsvundet: Sidste spor af Martin er på Nørrebro

16x9

Martin Svejgaard Helbo mødte ikke op på arbejde mandag morgen. Og det gør for alvor politiet bekymret.

Den 28-årige mand er ikke set siden klokken 02 natten mellem fredag og lørdag - og det sidste sikre spor, han har efterladt, er en taxatur til 114 kroner.

- Han tog fra diskotek Bakken i Kødbyen til Nørrebro, siger efterforskningsleder Anton Havegård fra Københavns Politi.

Chauffør husker intet
Politiet har været i kontakt med taxachaufføren, men han husker ikke noget særligt om Martin Svejgaard Helbo.

- Det er ikke unormalt, at unge mænd venter lidt med at tage hjem fra en bytur. Men alle, vi har talt med, siger, at det absolut ikke ligner ham sådan at udeblive fra arbejde. Han bliver beskrevet som meget pligtopfyldende, og der er intet usædvanligt ved ham, siger politiets efterforskningsleder.

Martin Svejgaard Helbo var fredag aften til koncert med danske Specktors i Tivoli, inden han fortsatte efterfesten med sine venner på Bakken i Kødbyen.

Sporløst forsvundet
Herfra tog han videre i taxa - uden sin jakke - og siden har ingen med sikkerhed set ham.

Han kom ikke hjem til kæresten som aftalt, samboen har ikke set ham - og han kom aldrig til en længe ventet påskefrokost med vennerne lørdag.

- Vi har ikke fundet noget som helst, der tyder på, at der skulle være begået en forbrydelse. Men manden er væk, siger efterforskningsleder Anton Havegård.

Leder i hele byen
I løbet af mandagen har 40-50 af Martin Svejgaard Helbo's venner og familiemedlemmer delt løbesedler ud om Martin ud på Nørrebro, og ifølge hans bedste ven, Brian Hansen, fortsætter de mandag eftermiddag i andre dele af København.

Efterforskningsleder Anton Havegård fortæller, at politiet ligeledes fortsætter efterforskningen, der går i mange retninger.

Der er afhørt mange vidner, Martins bopæl er undersøgt og der er set overvågningsvideoer igennem, uden at politiet dog er komme nærmere en opklaring af, hvor den 28-årige befinder sig.

- Vi lukker de huller, der har været, et efter et. Vi vil meget gerne høre fra folk, der mener, de har set Martin Svejgaard Helbo siden fredag aften. Og folk må meget gerne kigge i deres kælderrum, baggårde - især omkring hans bopæl nær Fælledvej, siger Anton Havegård.

Vidner eller andre, der har oplysninger i sagen, kan kontakte Københavns Politi, efterforskningen på Station Bellehøj, på telefon 114.

Signalement
Martin Svejgaard Helbo beskrives som: Dansk mand, 28 år, 178 cm høj, spinkel af bygning, blå øjne, kort mørkeblond hår, mørkt fuldskæg.

Han var iført: Bordeauxfarvet kasket med teksten "ALIS" på fronten, bordeaxfarvet bluse med teksten "ALIS" på venstre bryst, sorte bukser, sorte støvler, chrom armbåndsur, sort keyhanger.

.