Pia K. vil købe Holger Danske

16x9

Holger Danske må ikke falde i hænderne på hvem som helst.

Det mener Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard, der nu foreslår, at Folketinget skal købe den tonstunge statue, der er blevet sat til salg via auktionssiden Lauritz.com.

- Det ville være så synd, hvis han lander i en eller anden baghave, hvor vi ikke kan se på ham, så derfor mener jeg, at det ville være på sin plads, hvis Folketinget trådte til og købte ham, når nu han er blevet sat til salg, forklarer hun begejstret til tv2.dk og fortsætter:

- Det ville da også være en rigtig fin ting, hvis han stod herinde, og folk skulle gå forbi ham hver dag. Det ville måske minde folk om, hvorfor de var blevet valgt.

Men er der ikke bedre ting at bruge pengene på i disse krise­ og lockouttider?

- Nej, altså jeg tror nu nok, at Folketinget kommer sig over en regning på 2,5 millioner. Der bliver brugt så mange penge på alt muligt. Vi ville have godt af at få Holger Danske herind.

Men kan du ikke forstå, hvis nogle tænker: 'Herregud, det er jo bare en bronzefigur'?

- Nej, Holger Danske er en figur, som alle danskere kender og har et forhold til, og derfor ville det være så ærgerligt, hvis han havner et sted, hvor man ikke kan se ham. Specielt i disse tider, hvor man måske godt kan bruge at få opfrisket symbolikken omkring ham.

Pia Kjærsgaard vil nu sende et brev til Folketingets formand Mogens Lykketoft, hvor hun rejser foreslaget.

Pia Kjærsgaard vil dog af forhandlingsmæssige årsager ikke ud med, hvor meget Folketinget bør give for den populære statue.