Lockout-protest ­ nu med død grævling

16x9

Grævlingen er efterladt foran skole med protest mod KL's opførsel. Ingen ved hvem der står bag.

Børn og forældre på Langå Skole blev mødt af et makabert syn, da de mødte i skolefritidsordningen torsdag morgen:

En død grævling, tøjret med en snor til et skilt med teksten:

"Knaldet af KL. Hvem bliver de næste?".

- Og så havde den munden bundet sammen med en stump stof, som om man ville sige: "Hold din kæft og pas dit arbejde". Det er godt nok at gå over stregen, siger en far, der så dyret klokken syv i morges, da han afleverede sit barn i skolefritidsordningen, til tv2.dk.

Lærerne tager da også selv afstand fra aktionen:

- Jeg synes det er en forkastelig handling. Man kunne næsten tro, at det var noget, der vil gøre det dårligt for os, siger Kurt Sørensen, der er formand for Randers Lærerforening.

­ Jeg ved også, at lærerne fra Langå Skole er kede af det. De har udelukkende lavet positive aktioner med sange og så videre. Sådan noget som det her - det tager vi stærkt afstand fra, siger han.

Her til formiddag har det ikke været muligt at få en kommentar fra skoleinspektøren på Langå Skole, men på skolens kontor siger man, at man naturligvis vil få dyret fjernet.

Faderen, der ønsker at være anonym, fortæller, at grævlingen var bundet til et træ, hvor der siden lærer-lockoutens start har stået forskellige budskaber fra de aktionerende lærere.

- Så man kigger lige derover, for at se hvad budskabet er i dag. Og i dag var det så en grævling. Det er usmageligt og dumt - ikke mindst fordi de små børn i skolefritidsordningen næppe kan læse budskabet, siger han til tv2.dk

Der er ingen tegn, der antyder hvem der har anbragt det døde dyr - til gengæld tør faderen, der har taget billedet af grævlingen, godt garantere, at dyret ikke er slået ihjel til lejligheden:

-Det har været dødt i nogen tid. Kroppen er helt oppustet, siger han.