V kræver ministersvar om politi-kaos

16x9

Oplagte sager med kendte gerningsmænd, der ikke er ressourcer til at opklare. Borgere, der forgæves ringer efter politiet. Og en københavnsk politistyrke, der med korpsets egne tillidsmænds ord, 'bløder' som følge af bandekonflikten.

Som tv2.dk de seneste dage har kunnet fortælle, er det netop situationen i Københavns Politi. Og Venstre kræver nu at justitsminister Morten Bødskov kaster alle sine kræfter ind i at skabe overblik og klarhed om den tilsyneladende kaotiske situation i Københavns Politi.

- Jeg vil nu bede justitsministeren om en redegørelse. Hidtil er det eneste han har sagt jo, at politiet gør 'et fremragende stykke arbejde', siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til tv2.dk.

- Men han har jo konsekvent undladt at svare på, om det virkeligt stod så slemt til, som I nu kan beskrive.

Politifolk bekymrede
Karsten Lauritzen tilføjer, at han inden påske sammen med flere andre retsordførere deltog i et stormøde i Københavns Politi, hvor flere af de 400 deltagende politifolk gav udtryk for de samme bekymringer som de nu har fortalt om til medierne. Og her deltog også rigspolitichefen, der er i tæt kontakt med justitsministeren.

- Ministeren rejser rundt og siger at kriminaliteten falder. Og det er også rigtig dejligt, hvis det passer - og så fortjener ministeren ros. Men hvis tallene skyldes fusk og manipulation og underlige måder at opgøre det hele på, så er det jo intet værd.

Urealistiske forventninger
Ifølge Karsten Lauritzen tegner der sig et billede af, at ministeren har urealistiske forventninger til, hvad politiet kan klare med de ressourcer, de har.

- Der er nogle af os, som har den holdning, at vi bliver nødt til at hjælpe politiet i den her situation. Bødskov siger, at politiet gør det fint og bare må være fleksible internt, siger Karsten Lauritzen, der mener, at løsningen for et overbebyrdet politi kan være at fratage nogle af de mindst presserende opgaver.

- Vi kommer ikke med øgede midler til politiet. Men vi er klar til en politisk diskussion af, om der er opgaver politiet ikke skal klare. Det kunne for eksempel være, at man nedprioriterede trafikkontrollen i hovedstadsområdet - i stedet for at forøge den - i den her pressede situation.

- For helt ærligt, så mener jeg ikke, at ministeren kan være bekendt at sige til politiet, at nu må I løse bandekonflikt og alt det andet, på samme tid.

I aften fra kl. 20.50 sender TV 2 en direkte debat om den igangværende Bandekonflikt, hvor både Karsten Lauritzen og Morten Bødskov er blandt deltagerne...