10 politibiler jagter mindreårige

16x9

Et rutinetjek af en bilist i Ringsted udviklede sig natten til torsdag til en intens biljagt, der varede i knap en time, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

To 17-årige og en 14-årig kørte rundt i midten af den midtsjællandske by i en Ford, da en patrulje forsøgte at få kontakt til dem - men så stak drengene af fra ordensmagten.

Biljagten foregik i første omgang nordpå, men senere drønede de unge ned gennem Sorø og videre ned over Sydsjælland.

10 politibiler i aktion
Midt- og Vestsjællands Politi havde seks patruljevogne i aktion for at få standset de unge, mens Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sendte fire politibiler efter fartdjævlene.

- Det var en af de 17-årige, der sad bag rattet, og han havde ikke tænkt sig at stoppe. Så vi måtte efter ham, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi til tv2.dk.

Den sidste del af biljagten foregik på motorvejen, og efter cirka 50 minutter i hælene på teenagerne fik politiet fat på drengene ved Slagelse.

Det gik vildt for sig
- jagten gik vildt for sig, og de kørte blandt andet ud over en mark. Men de blev standset ved hjælp af sømmåtter. Efter de kørte over dem, kunne vi anholde dem, lyder det fra vagtchefen.

- Den 17-årige bliver sigtet for kørsel uden førerret - og hvad vi ellers kan finde på at sigte ham for i forbindelse med hans flugt, lyder det fra den vagthavende.

Det er forældrene til den 14-årige, der ejer flugtbilen, fortæller politiet. De tre er nu løsladt igen.