Lærerdemo kan skabe trafikkaos

16x9

Op mod 40.000 lærere mødes i eftermiddag til demonstration i København. Politiet opfordrer derfor byens trafikanter til at væbne sig med tålmodighed og vælge alternative ruter eller transportmidler, når arbejdsdagen er slut.

- Vi forventer trafikale udfordringer specielt ved Christiansborg og Rådhuspladsen sidst på eftermiddagen. Men da lærerne mødes flere forskellige steder i byen for at gå til disse steder, så kan man altså møde dem flere steder i byen, siger vagtchef Henrik Olesen til tv2.dk.

Lærerne mødes omkring klokken 15 på Østerport, Voldgade på Christianshavn, ved HC Ørstedsparken og Rådhuspladsen for at gå mod Christiansborg. Klokken 16 begynder selve demonstrationen. Her skal blandt andet formanden for lærerforeningen Anders Bondo Christensen og FOA-formand Dennis Kristensen tale. Tim Christensen, Rasmus Nøhr, Raske Penge og Klumben vil optræde for de mange lærere.

Politiet regner med, at demonstrationen ellers vil forløbe fredeligt.

- Det er jo dem, der opdrager vores børn, så vi forventer da, at det hele forløber i god ro og orden, siger vagtchef henrik Olesen.