Bøde for at skilte med ansattes brystmål

16x9

Dansk undertøjskæde dømt for kønsdiskrimination i Sverige

Den danske undertøjskæde Change har fået en dom for kønsdiskrimination og skal betale en bøde på flere tusinde kroner, fordi kvindelige ansatte i en svensk butik blev tvunget til at afsløre deres bh-størrelse på deres navneskilt.

Sagen begyndte at rulle, da en af de kvindelige ansatte lagde sag an mod lingeri-virksomheden. Hun fik at vide af ledelsen, at hun ud over navn skulle angive sin bryst-størrelse på sit navneskilt, da hun i sin tid begyndte at arbejde for kæden.

- Jeg spurgte direkte, hvorfor jeg skulle vise min bh-størrelse, men jeg fik blot at vide, at sådan var det bare, siger kvinden til det svenske nyhedsbureau TT.

Change hævder selv, at de ansatte selv vælger, om de vil afsløre deres brystmål eller ej. Men ifølge kvinden, som nu har sagt sit job op, blev der lagt pres på de ansatte, hvilket hun følte var krænkende.

Fagforeningen Handels sagsøgte Change og krævede i alt 300.000 svenske kroner i erstatning til kvinden for diskrimination samt overtrædelse af overenskomsten.

Onsdag blev Change så dømt til at betale 50.000 svenske kroner i erstatning til kvinden, og dommen kan ikke ankes.

- Det føles virkelig godt, lyder det fra kvinden, efter hun har fået medhold i retten.

Change er en dansk undertøjskæde med butikker i 11 lande og cirka 150 butikker fordelt over Europa, Nordamerika og Mellemøsten, skriver Change på selskabets hjemmeside. Kæden har mere end 40 butikker i Danmark.