Lærerformand: KL er som et forhandlingsrovdyr

16x9

Der blev taget de helt store gloser i brug, da lærerne i Københavns Kommune i dag mødtes for at koordinere den følgende tids lockout

Der blev taget de helt store gloser i brug, da lærerne i Københavns Kommune i dag mødtes for at koordinere den følgende tids lockout.

På overfladen var der godt smil og godt humør, da hundredvis af medlemmer fra Københavns Lærerforening tirsdag formiddag samledes i Valbyhallen på lockoutets første dag.

Men da fællessangen først var overstået, og selve orienterings- og planlægningsmødet gik i gang, fik tonen hurtigt en anden lyd.

- Måske er det symbolsk, at marts måned har været den koldeste i mange år, for det som Danmarks lærere er blevet udsat for er regeringens iskolde skulder, tordnede Jan Trojaborg, formand for Københavns Lærerforening fra talerstolen til de over 1.000 fremmødte.

Den stærke retorik fortsatte talen igennem til stor begejstring for tilhørerne.

- Alle ved, det er én stor løgn, når Bjarne Corydon påstår, at han ikke har en køreklar plan for indgreb i konflikten forberedt sammen med KL - at han bare står på sidelinjen og afventer resultatet af en overenskomstsstrid. Det er magtens arrogance, når det er værst," sagde han og fortsatte:

- Det, vi oplever, er helt enestående, og KL er som et forhandlingsrovdyr, der bare flår sig frem.

Stor harme blandt lærere
Ude foran det solbeskinnede Valbyhallen var harmen også stor blandt lærerne.

- Det er forfærdeligt at blive sat uden for døren af KL. Selv om vi har givet os og givet os, så står vi her, og det er trist, eftersom vi bare gerne vil passe vores arbejde, lyder det fra folkeskolelærer Flemming Ettrup Petersen fra Lundehusskolen i Københavns Nordvestkvarter, der ikke har tænkt sig at blive hjemme på sofaen, mens lockoutet står på.

- Nej, slet ikke. Vi skal ud og vise, at vi er engagerede, og at vi gerne vil arbejde. Derfor tog vi også ned forbi skolen i morges for at tale med forældrene.

Også indskolingslærer Pia Olsen fra Valby Skole vil hellere bruge tiden i skolen.

- Det er mærkeligt at stå her, når vi i virkeligheden har et arbejde, der skal passes, og nogle børn, der skal undervises," siger hun og fortsætter:

- Jeg havde virkelig ikke troede, at det ville nå så vidt, da forhandlingerne begyndte i december, men over den seneste måned har det stået klart, at det var den vej, det ville gå.

FOA støtter lærerne
FOAs formand, Dennis Kristensen, var også til stede ved dagens møde for at vise sin støtte til lærerne.

- Desværre er det jo sådan, at andre medarbejdere i den offentlige sektor står for tur, næste gang regeringen vil lave om på arbejdstidsreglerne, så jeg er her for at vise, at vi står klar med den støtte, de har brug for - også eventuelle sympatistrejker.