Bedsteforældre og matematikopgaver: Sådan klarer politikerne lockout

16x9

Tusindvis af danske forældre skal de kommende dage kæmpe en hård kamp for at få familie-kabalen til at gå op, når ungerne ikke kan komme i skole som følge af lærer-lockouten.

Også på Christiansborg har politikere med børn i skolealderen været tvunget til at finde kreative løsninger, da de begynder på arbejde efter påskeferien i dag.

Matematikopgaver
Venstres gruppeformand Kristian Jensen har blandt andet udtænkt hjemmelavede matematikopgaver til sine to børn, som de kan bruge tiden på den kommende uge.

- Mine to børn er heldigvis så gamle, at de godt kan være alene hjemme. Så vi behøver ikke tænke på pasning. Men de skal også gerne få noget ud af det, så vi har givet dem hjemmeopgaver, forklarer Kristian Jensen til tv2.dk.

- I dag skal de for eksempel regne matematikopgaver om arealet af vores tag, og hvor stor en del af taget, vi har dækket af vores solceller. Så de kan få både målt og regnet. En anden dag får de en opgave, hvor de skal regne pris på vores skilift-kort i Norge ud og omregne til danske kroner.

Bedsteforældrenes heldagsskole
Heller ikke den radikale udenrigsordfører Rasmus Helveg Petersens to skolebørn slipper for undervisning, bare fordi lærerne er lockoutet.

- Vi er så privilegeret at have nogle bedsteforældre, der kan tage en del af slæbet. I dag har de samlet en masse børnebørn til deres helt egen heldagsskole, fortæller Rasmus Helveg Petersen.

- At arbejde hjemme er ikke rigtigt en mulighed for mig i den kommende måned, men praktisk skal vi nok klare det.

Rundvisning på Borgen
Brian Mikkelsen fra de Konservative har sammen med andre forældre aftalt en række aktiviteter.

- Så skiftes vi til at tage børnene med rundt forskellige steder. På fredag er det min tur, og jeg regner med at stå for en rundtur på Christiansborg hvor jeg kan fortælle om demokrati og Danmarks historie, siger Brian Mikkelsen, der samtidig udtrykker bekymring for hvad lockouten kan få af konsekvenser, hvis den bliver langvarig.

- Det her er et stort problem for samfundet. Jeg frygter, at det kommer til at gå ud over en generation, som taber værdifuld undervisningstid. Perioden i skole op til en lang sommerferie er vigtig, og det er et tab for Danmark, hvis ikke man får gjort noget ved det her hurtigt.

Ingen politisk indblanding
Ingen af de politikere, tv2.dk har talt med, ønsker at forholde sig til lockouten eller et eventuelt politisk indgreb for at standse den.

- Jeg har som politiker ikke nogen holdning til konfliktens længde. Den skal gå sin gang. Men jeg har som forælder den opgave at sørge for, at mine børn får lært noget. Og det skal de nok, siger Kristian Jensen.

- Så må vi se i weekenden, om der er behov for at finde på flere opgaver til næste uge.

tv2.dk har samlet en liste over steder, hvor dine børn kan blive passet under lærer-lockouten. Følg linket i boksen oppe til højre. Kender du til andre tilbud, så send gerne en mail på 1234@tv2.dk eller på sms 1234