Bandemedlemmer og politi i sammenstød ved retten

Èn person er blevet anholdt og en håndfuld skarptladte patroner konfiskeret

Èn person er blevet anholdt, en håndfuld skarptladte patroner konfiskeret og adskillige rocker-relaterede mænd er blevet gennet væk af politiet.

Det sker fredag morgen i forbindelse med et omfattende grundlovsforhør i retten i Glostrup, fortæller TV 2s reporter på stedet Kristian Ring-Hansen Holt.

I retten er 28 bandemedlemmer mødt op. Politiet kræver de 28 fængslet for drabforsøg - efter to skudepisoder i Skovlunde og Herlev i begyndelsen af marts.

Politiet kunne i går - i forbindelse med en koordineret aktion mod 64 sjællandske adresser - anholde i alt 39 personer med rocker- og banderelationer. To blev allerede varetægtsfængslet i går. De sigtede ved dagens grundlovsforhør er mellem 15 og 26 år gamle.

- Der er massiv politiopdækning og politiet har også måtte genne folk væk, som er mødt frem for at vise deres sympati. Det er bl.a. relaterede til rockergruppen Bandidos, siger Kristian Ring-Hansen Holt.

Han tilføjer, at der er foretaget en enkelt anholdelse og at folk bliver visiteret på stedet.

- Politiet har bl.a. fundet en håndfuld skarptladte patroner på nogle af de fremmødte i dag. Så man tager det ganske alvorligt med sikkerheden her, siger Kristian Ring-Hansen Holt.