Seks skyldige i overfald på rocker

16x9

Seks mænd er i et nævningeting blevet kendt skyldige i et groft overfald på et prøvemedlem hos rockergruppen Bandidos.

De seks mænd var tiltalt for drabsforsøg mod rockeren, men nævningetinget i Retten på Frederiksberg kendte dem "kun" skyldige i grov vold.

Overfaldet skete om eftermiddagen den 23. juli 2011, da de seks mænd stod på lur ved rockerens bopæl på Østerbro i København.

Da han dukkede op, blev han slået flere gange i hovedet med "en hammerlignende genstand". Selv da offeret lå bevidstløs på jorden fortsatte slagene, nu med en baseballkølle. Desuden blev han flere gange blev påkørt med en bil.

Ifølge anklageskriftet blev hans liv kun reddet, fordi han hurtigt kom under behandling af en læge.

Foruden drabsforsøget var de seks mænd tiltalt for efterfølgende at have brændt bilen af, men det blev de frifundet for, oplyser den enes forsvarer, advokat Anders Boelskifte.

Selv om flere af overfaldsmændene tilhører miljøet omkring Hells Angels, afviste Københavns Politi tidligt, at overfaldet var led i et opgør mellem de to dominerende rockergrupper.

- Der er ikke tale om et klubanliggende mellem Hells Angels og Bandidos, men ifølge vores opfattelse om uoverensstemmelser efter et indbrud, har politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politi tidligere fortalt Ritzau.

To af mændene var da også tiltalt for et indbrud i Rødovre en uges tid før overfaldet, hvor en villa blev tømt for smykker, designermøbler og to biler til en værdi af mindst en halv million kroner.

En mændene er tidligere dømt for at have dræbt en Bandidosrocker i Horsens, mens en anden, der er kendt højreekstremist, for år tilbage skød og sårede en politibetjent under en anholdelsesaktion.

Fredag klokken 13 afsiger retten dom i sagen.