Efter knivstik på skole: Sigtet for to drabsforsøg

16x9

En ung mand på 19 år er tirsdag blevet varetægtsfænglet i 14 dage sigtet for medvirken til to drabsforsøg begået i løbet af blot tre dage.

Begge gange blev ofrene stukket med kniv - først da to unge fredag blev overfaldet på Frederiksborgvej nær Grundtvigskirken, og siden mandag morgen, da en 22-årig mand blev stukket og tævet med køller på København Tekniske Skole på Rebslagervej.

Den 19-årige blev ellers allerede anholdt efter overfaldet fredag og fremstillet i grundlovsforhør lørdag morgen, men her valgte dommeren at løslade ham.

Landsrettens afgørelse kom for sent
Anklager Søren Harbo ankede på stedet kendelsen, men inden Landsretten mandag besluttede, at den 19-årige alligevel skulle varetægtfængsles, trak han ifølge politiet igen sin kniv på Teknisk Skole mandag morgen.

- Han sidder altså nu varetægtsfængslet for begge sager, siger anklager Søren Harbo til tv2.dk.

Landsretten mener dog kun, at anklagemyndigheden har ført beviser for medvirken til grov vold i forbindelse med overfaldet ved Grundtvigskirken, men Søren Harbo slår fast, at den 19-årige er sigtet for drabsforsøg i begge tilfælde.

- Det handler om de skader, de forurettede har fået, siger Søren Harbo.

Anklager: Beviser kan mere
Den 19-årige varetægtfængslet i 14 dage og ikke fire uger, som det ellers er sædvne i tilsvarende sager, men det handler ifølge anklageren ikke om svage beviser.

- Det er alene af praktiske grunde. To andre personer blev varetægtsfængslet efter overfaldet fredag, og vi ønsker at køre deres sager sammen, siger Søren Harbo.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til flere formodede medgerningsmænd, der stadig er på fri fod.

Ifølge politiet tyder alt på, at begge overfald er banderelaterede, men det ønsker anklagemyndigheden ikke at kommentere.

Den 19-årige er ikke tidligere dømt.