Medie: Dræbte børn for at spise dem

16x9

En far i Nordkorea skulle være blevet henrettet ved skydning - efter at have myrdet sine to børn for at spise dem i forbindelse med en "skjult hungersnød" i landet. Det skriver The Sunday Times.

En anden mand skulle have gravet sit barnebarns lig op for at spise det - og der er meldinger om, at en tredje person kogte sig barn og spiste det.

Avisen oplyser, at historierne er blevet indsamlet af Asien Press, som har base i Japan, og som benytter sig af "borger-journalister" i Nordkorea.

Ville servere børnene for konen
Flere interviews og rapporteringer har fået nyhedsagenturet til at konkludere, at over 10.000 personer sandsynligvis er døde i de to provinser Syd-Hwanghae og Nord-Hwanghae.

Nordkorea har ikke officielt bekræftet dødsfaldene - og har meldt ud at der har været mad nok i de to provinser.

En informant, som er tjenestemand i Syd-Hwanghae, fortæller om en af de gruopvækkende episoder i forbindelse med hungersnøden i området.

- I maj blev en mand i min landsby, som dræbte sine egne to børn og forsøgte at spise dem, henrettet ved skydning, fortæller personen.

- Mens hans kone var væk på forretningsrejse dræbte han sin ældste datter, og fordi hans søn så, hvad han havde gjort, dræbte han også sin søn. Da konen kom hjem, tilbød han hende mad, og sagde: Vi har kød.

Konen blev dog mistænksom og anmeldte manden - hvorefter børnenes kroppe blev fundet.

Gravede barnebarn op
I en 12 sider lang rapport fra Asia Press bliver informanterne kaldt ved pseudonymer.

- Særligt chokerende var de talrige vidnesbyrd, der kom om kannibalisme, siger Jiro Ishimaru fra nyhedsagenturet.

En af meddelerne i rapporten bliver kaldt for Gu Gwang-ho.

­ Der var en episode, hvor en mand blev anholdt for at grave sit barnebarns grav op og spise, hvad der var tilbage, lød det fra Gu Gwang-ho.

Og i maj blev en mand, der havde dræbt 11 mennesker og solgte kødet som svinekød, henrettet ved skydning.

- I en landsby i amtet Chongdan, kogte en mand, der var blevet gal af sult, sit eget barn, spiste hans kød og blev anholdt, fortæller en embedsmand fra landets arbejderparti, som har magten i Nordkorea.

Forældre smidt ud og børn forladt
I begyndelsen af %u200B%u200B2012 konfiskerede embedsmænd fødevarer fra landbruget i Nord- og Syd-Hwanghae - maden blev afleveret til hæren og til indbyggere i Pyongyang, der skulle belønnes for deres loyalitet over for dynastiet, oplyser borger-journalisterne.

En tørke ramte efterfølgende de to provinser.

- Der var ingen mad overhovedet. Det var ikke unormalt, at ældre forældre blev smidt ud, og børn blev forladt, lyder det i en af meldingerne.