Se og Hør undskylder homo­spørgsmål til minister

16x9

Falsk Se & Hør_journalist spurgte ministeren, om han var i cirkus for at se på unge 'artistdrenge'

Chefredaktør Kim Henningsen undskylder på Facebook på Se & Hørs vegne, efter at kulturministeren Uffe Elbæk var blevet stillet et upassende spørgsmål.

Kulturministeren var til forestilling på Cirkus Arena på Bellahøj med familien, herunder børn og barnebarn, da en person der udgav sig for at være journalist fra Se & Hør, henvendte sig til ham og spurgte:

'Det er så første gang at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus?'

Et spørgsmål som Uffe Elbæk på sin Facebook-profil kalder 'fuldstændig grænseoverskridende'.

På spørgsmålet svarede kulturministeren, at det var 'kulturministeren, der skal ind og se cirkus', hvorefter 'journalisten' igen stillede samme spørgsmål: 'Det er første gang en homoseksuel kulturminister skal i cirkus?"

Skal du se på unge artistdrenge?
På Facebook gengiver Uffe Elbæk mere af dialogen:

"Nej, svarer jeg igen. Og returnerer med et spørgsmål om det da er heteroseksuel journalist, der spørger? Hvorefter journalisten spørger om jeg flirter? Nej, siger jeg igen. Hvorefter jeg får endnu et spørgsmål fra journalisten: Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge?", skriver kulturministeren.

Herefter afbrød kulturministeren interviewet, da han syntes det var under lavmålet.

Se & Hør undskylder
Indslaget på Facebook-væggen har affødt mange kommentarer og en af dem er fra Se & Hørs egen chefredaktør, Kim Henningsen, som fortæller, at 'journalisten' i virkeligheden var en komiker fra Funnyhaha.

"Kære Uffe Elbæk. Som SE og HØRs chefredaktør vil jeg gerne give dig en uforbeholden undskyldning for det, der skete i forbindelse med premieren på Cirkus Arena. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke var en af SE og HØRs journalister, der stillede de helt uacceptable spørgsmål ­ men en komiker fra funnyhaha, som SE og HØR har indgået en aftale om levering af satire med. Men i forhold til dig er det uinteressant, når de præsenterer sig som SE og HØR-folk. Under alle omstændigheder er ansvaret mit, så igen: En uforbeholden undskyldning! Med venlig hilsen Kim Henningsen, chefredaktør, SE og HØR".

Sladderbladdet undskylder også på deres egen hjemmeside i artiklen, 'Se og hør: Undskyld Uffe.

Grænsen mellem satire og dårlig smag
"Der er kun én ting at sige: Det er ikke godt nok. Der er ingen der skal finde sig i det som Uffe blev udsat for i går, og der er ingen der arbejder for SE og HØR, der skal opføre sig sådan. Grænsen mellem skarp satire og dårlig smag er hårfin og pågældende komiker ramte ved siden af skiven i går. Vi er glade for samarbejdet med Funny Ha Ha, men fremover vil de ikke optræde på vegne af SE og HØR ved offentlige arrangementer", siger Kim Henningsen.