Her er de fedeste apps til skiferien

Foto: Scanpix1.

Foto: Scanpix

1. Sikker på Ski

Danmarks Skiforbund har i samarbejde med SOS International lavet denne app, der giver dig råd og vejledning til skiferien, hvad enten turen går til Alperne eller de norske fjelde. App’en er god at have ved hånden, fordi den udover informationer om vejret, terrænet og forholdene på din destination også indeholder en guide til ansvarlig adfærd for skiløbere og snowboardere samt videoklip, hvor de mest udbredte fejl på ski bliver gennemgået. Derudover har du mulighed for at dele dine skioplevelser med andre danskere, ligesom du kan læse andres.

Hvis uheldet er ude, byder app’en på en direkte kontakt til SOS’ alarmcentral, alt efter om du har Rejsesygesikring eller Det Røde Kort.

2. Ski Tracks/Ski Tracker+

Skal du i gang med at downloade fede apps før skiferien, er denne svær at komme udenom. Ski Tracks er en af de mest populære apps i genren – og med god grund. App’en registrerer alle dine ture ned ad pisterne og sætter tal på din fart, pistens stejlhed, højde, antal kilometer og meget andet. Efterfølgende kan du både se hver tur for sig og hele dagens skiløb i 3D via Google Earth.

Tager du et billede, bliver det desuden geotagget, så du efterfølgende kan se, præcist hvor på ruten det er taget. App’en bruger GPS og ikke dataforbindelse, så du behøver ikke bekymre dig om at få en gigantisk telefonregning efter ferien. Hvad venter du på? Download app’en, tryk ’start’ og kom afsted på skiene.

3. Ski School

Uanset om du er nybegynder, let øvet eller rutineret på ski, kan du altid blive lidt bedre. For eksempel med disse apps, hvor en skiinstruktør giver dig gode og konkrete råd til at pudse teknikken af og give dig mere selvtillid på pisten. Vejledningen foregår via videolektioner, hvor du bliver guidet i alt fra sving til udstyr. Du får desuden stikord, så du bedre kan huske, hvad du har lært, og Ski School kan således være brugbar både dagen før, du skal på ski, og når du har taget skiene på og eksempelvis sidder i liften.

4. SnowEdge

  • Pris: Gratis
  • Platform: iOS

Har du nogensinde tænkt over, hvordan din teknik egentlig er? Det kan du finde ud af med snowEdge, der bedømmer din svingteknik ved at måle din acceleration rundt i svingene. Den udregner et såkaldt Turn Acceleration Index (TAI), så du kan følge med i, om du forbedrer dig. Jo højere tal, jo bedre teknik. Det eneste, det kræver, er, at du har telefonen i lommen, mens du står på ski.

5. Snow Report

Vejret er en vigtig del af det at være på skiferie. North Face Snow Report har alt, hvad du har brug for til din næste tur i bjergene, da den indeholder de sidste nye skiinformationer baseret på det skisportssted, du befinder dig i. Se din rute, del billeder på Facebook, få snemeldinger og vejrudsigt og se et kort over pisterne. Med app’en kan du hurtigt få overblik over, hvor mange lag tøj, du skal trække i, inden du går ud af døren.

6. Bergfex/Ski

Bergfex/Ski hedder app’en, der giver dig aktuelle webcam-billeder fra det område, du er interesseret i – hvad enten det er Val Thorens i Frankrig, St. Anton i Østrig eller Livigno i Italien. Vælg dine favoritter, og få hurtigt overblik over, hvordan vejret er, hvor meget sne der ligger, og hvordan sneen er at køre på. App’en giver desuden oplysninger om eventuelle lavinefarer.

7. Ski Guide

Med den brugervenlige og flotte Ski Guide-app til Windows Phone får du en oversigt over snefald, temperaturer og vindforhold på pister i over 1.000 skisportssteder i verden, ligesom den byder på kort i høj opløsning. Al indholdet bliver gemt i app’en, så den også kan bruges offline. ’Must-have’ for skientusiaster med en Windows-mobil.

8. iTrailMap 3D

  • Pris: 32 kroner
  • Platform: iOS – til Android fås app’en uden 3D-kort

iTrailMap 3D laver 3D-kort over områdets pister, så skiløbere og snowboardere kan se, hvor de står – eller hvilken vej de skal køre for at mødes med rejsekammeraterne.  

9. PeakFinder Alps

PeakFinder genkender bjergtoppene omkring dig og viser dem på et 360 graders panorama-kort. App’en har en rækkevidde på 250 kilometer, og zoomer du ind, fodrer den dig med detaljerede oplysninger som navn, højde og afstand. PeakFinder inkluderer mere end 30.000 bjergtoppe i Østrig, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Italien, Lichtenstein og Slovenien og virker, selvom du er offline.

10. Ski Dice

I den mere spøgfulde ende findes Ski Dice, der er primært er sjov for vovehalse og rutinerede skiløbere, der keder sig med traditionelt skiløb. En af verdens bedste freestylere har været med til at udvikle app’en, som ganske simpelt fungerer ved, at du ryster din telefon og lader terningerne vise et tilfældigt trick eller hop du skal udføre. Er tricket for svært, kan du ændre indstillingerne, så app’en tilpasses dit niveau.

Er din yndlings ski-app ikke på listen? Så tilføj den gerne i kommentarfeltet herunder.