Sådan holder din mobil strøm på festivalen

16x9

<p>Har du været på festival, kender du helt sikkert udfordringerne med at få mobilen til at holde strøm hele dagen og besværet med at få den ladet op

Har du været på festival, kender du helt sikkert udfordringerne med at få mobilen til at holde strøm hele dagen og besværet med at få den ladet op igen, når den først er gået død.

Heldigvis findes der en række løsninger til dig, der vil være mobil under hele festivalen uden at skulle droppe Facebook-opdateringerne, Instagram-billederne og sms’erne til vennerne.

Herunder kan du få inspiration til, hvad du kan proppe i festivaltasken, når du drager af sted til Roskilde om få dage, Smukfest i Skanderborg til august eller en helt tredje festival et sted i Danmark i løbet af sommeren.

Volt

- Tilgængelighed: Virker med enheder, der kan oplades via USB
- Pris: Du skal betale 99 kroner for opladningsservicen samt pant for selve batteriet – prisen varierer fra festival til festival - som du får tilbage, når du afleverer batteriet igen. Et Volt-batteri koster 299 kroner, hvis du vil have dit eget derhjemme.

Konceptet Volt, et lille batteri, der fungerer som en bærbar stikkontakt til smartphonen, er udviklet af en flok studerende fra Danmarks Tekniske Universitet.

Volt tilbyder batteriservice på stort set alle danske festivaler, som gør dig uafhængig af andre opladningsfaciliteter på festivaler. Da der kun er batterier til et begrænset antal festivalgæster, anbefaler folkene bag, at du booker på forhånd.

Når du henter dit batteri på en af Volt-boderne på selve festivalen, kan du med det samme slutte det til din mobil, som automatisk bliver opladet. Når du har brug for en ny opladning, bytter du i en af boderne batteriet til et nyt, som er fuldt opladt. Det kan du gøre to gange i døgnet. På festivalens sidste dag  skal du aflevere batteriet for at få panten tilbage.

Med batteriet, der måler 68 x 68 x 12 millimeter og vejer 70 gram, kan du eksempelvis lade din iPhone 4 op til 80 procent på omkring 90 minutter.

EnerPlex Surfr

- Tilgængelighed: Virker til Samsung Galaxy S III, iPhone 4 og iPhone 4S
- Pris: 550 kroner

Surfr er et batteridrevet cover til din smartphone, som fordobler dens batterilevetid. Coveret, der er 15 millimeter tykt og vejer omkring 70 gram, er lavet af hårdt plastik og beskytter derfor også din telefon mod ridser og skrammer. SurfR-coveret kan også oplades ved hjælp af den integrerede solcelle. En times sollys giver 10 minutters taletid. På en fuld opladning får du op til 360 timers standby-tid, op til 7,5 timers surfing på internettet eller op til 40 timers afspilning af lyd.

A-SOLAR Xtorm

- Tilgængelighed: Virker med alle enheder, der kan oplades via USB
- Pris: 599 kroner

Zonnelader er en avanceret solcelleoplader, som efter otte timer i solen rækker til to fulde opladninger af din smartphone. Du kan også oplade den hjemme i USB-porten på den halve tid. Opladeren, der måler 92 x 152 x  20 millimeter og vejer 186 gram, kan oplade op til tre mobiler samtidig og har et LED-display, hvor du kan følge med i, hvor langt opladningen er kommet. O

EnerPlex Kickr IV

- Tilgængelighed: Virker med alle enheder, der kan oplades via USB
- Pris: 1.100 kroner

Kickr er en bærbar udfoldelig oplader til mobilen, der er baseret på solenergi. Den yder 6,5 watt, vejer 316 gram, og designet er relativt robust, fordi det er lavet af plastik i stedet for glas. Kickr lader ifølge firmaet bag dine eneheder op lige så hurtigt, som hvis de var sluttet til en traditionel stikkontakt. Du kan eksempelvis lade din iPhone 5 på 1,4 timer og din Galaxy S III på 2,1 timer.