Sådan får du smileys på din smartphone

Der er sket en del på smileyfronten, siden de blev opfundet engang i 1980’erne.

Der er sket en del på smileyfronten, siden de blev opfundet engang i 1980’erne. I dag findes de i uendelige størrelser og afskygninger, og der er nærmest ikke en følelse eller andet, der ikke kan udtrykkes gennem en smiley.

Det er især kærkomment på en mobiltelefon, hvor man kan spare en del tryk på tastaturet ved at sende en smiley af sted i stedet. Måske er det netop derfor, at de såkaldte emojis er blevet så populære.

Emojis minder på mange måder om smileys, men dels er der flere af dem, dels er der andet end smilende hoveder, blandt andet dyr, bygninger ting og så videre. Dem kan du mere eller mindre nemt installere på din smartphone, så du får et bredere arsenal af ikoner at gøre godt med.

iOS

Med den seneste udgave af Apples styresystem til iPod, iPhone og iPad er det blevet noget nemmere at installere emojis.

  • Tryk på Indstillinger > Generelt > Tastatur og vælg Tastatur igen
  • Her kan du blandt andet vælge Tilføj nyt tastatur – tryk der
  • Under de tre udgaver af engelsk er der en mulighed for ’Emoji-symboler’. Tryk på den

Så er emojis aktiveret, og de ligger klar til at blive brugt, når du skal sende din næste besked. Du finder dem frem ved at trykke på globussen i en besked – den skulle gerne befinde sig ved siden af tal-knappen.

Ikonerne virker på alle andre iOS-enheder, men som udgangspunkt ikke på andre mobiltelefoner, med mindre modtageren har installeret en emoji-app.

Android

Også Googles Android er hoppet på Emoji-vognen i den seneste udgave af styresystemet, 4.1 Jelly Bean. Det fungerer reelt på samme måde som på iOS, hvor Emoji-symbolerne betragtes som et tastatur. På Android-enheder med Jelly Bean skal du gøre følgende.

  • Tryk på Indstillinger > Sprog og input > Tastatur og inputmetoder.

Her skulle der gerne være en mulighed for at installere yderligere tastaturer, hvor Emoji er et af dem. Det gør du, og næste gang, at du skriver en besked, vil en smiley dukke op i nederste højre hjørne af skærmen, hvor alle de nydelige emoji-ikoner gemmer sig.

På ældre versioner af Android er det en noget mere besværlig omgang, hvor både beskedsystemet og tastaturet til det specifikke beskedsystem skal downloades. Men vil du give dig i kast med det, kan du eventuelt prøve Handcent SMS og det dertilhørende Emoji-plugin.

Windows Phone

Ligesom på de to andre styresystemer er emoji indbygget i Windows Phone – de er bare ualmindeligt godt gemt. Nogle af dem som :) og :( giver sig selv, men heldigvis har WPCentral lavet en oversigt over alle emoji-mulighederne.

Du kan også downloade en app, der kan hjælpe dig på vej. Desværre kan den ikke integreres direkte i beskeddelen, og derfor er man nødt til at skifte mellem app’en og beskeddelen for at få det til at fungere. Det er ikke en optimal løsning, men prøv dig frem med de forskellige emoji-apps, der er tilgængelige på Windows Phone Store.