Otte brugbare apps, du har glemt alt om

Det er ikke alle apps, der fortjener en tilværelse i glemmekassen: Illustration: LifehackerDet går hurtigt inden for teknologiens verden – nogle gange

Det er ikke alle apps, der fortjener en tilværelse i glemmekassen: Illustration: Lifehacker

Det går hurtigt inden for teknologiens verden – nogle gange for hurtigt. Hver dag åbner de forskellige app-butikker dørene for tusinder af nye apps, der nemt kan tage opmærksomheden fra de gamle i klassen.

Og det er ikke altid fortjent. Hjemmesiden Lifehacker har samlet en række af de bedre apps, hvis eksistens vi har glemt alt om, selvom de fortjener en fremtræden plads på enhver smartphone.

1. Google Goggles

På papiret er Google Goggles ret fantastisk, men den er nem at glemme, fordi de fleste næppe får den brugt hver dag. App’en er ellers spækket med funktioner. Du kan tage billeder af eksempelvis tekst, som så bliver oversat, eller af vartegn, som Google Goggles aflæser og finder information om. App’en kan også løse sudokuer og meget andet.

2. MyTracks

Der findes utallige apps, der kan bruges til at holde styr på din rute, når du motionerer, men Googles egen er en af de bedre. My Tracks havde en svær start og var ret ustabil, hvilket fik mange til at glemme alt om den og finde bedre alternativer. Men med tiden har My Tracks arbejdet sig tilbage, og efter den seneste opdatering er den bestemt en download værd.

3. Bump

Før NFC gjorde sin entré i mobiltelefoner, var der app’en Bump. Hvis to smartphones har den installeret, kan man ved at ’bumpe’ dem sammen dele kontaktinformationer, billeder og andre gode sager. Tidligere kunne man også udveksle musik, men selv uden den funktion er Bump værd at have liggende.

4. Word Lens

  • Platform: Android og iOS
  • Pris: Fra ca. 29 kroner

Ligesom med Google Goggles er Word Lens vældig dygtig til at oversætte tekst, mens du er på farten. Du tager simpelthen et billede af det, du gerne vil have oversat, og så klarer Word Lens skærene.

5. Apple Remote

Apples fjernbetjening var en af de første apps i iTunes App Store, og til at starte med kunne den kun bruges til at pause og styre musikken i dit iTunes bibliotek. Nu kan den betjene alt fra iTunes til Apple TV, hvor den eksempelvis kan fungere som tastatur. Den er stadig ikke perfekt, men med tiden er den blevet noget mere brugbar – i hvert fald hvis du har Apple-udstyr i dit hjem.

6. WolframAlpha

Med en pris på knap 300 kroner skød WolframAlpha sig selv i foden, da den blev lanceret til den – i app-forstand – uhyrlige pris. I dag er vi nede i en noget mere acceptabel pris, som er pengene værd, hvis du har brug for en søgemaskine, der kan en del mere end bare at søge. Eksempelvis kan WolframAlpha udregne komplicerede regnestykker, finde Scrabble-ord og utroligt meget andet.

7. Scanner

Hvis du har en scanner stående derhjemme, er der en ganske stor sandsynlighed for, at den bare står og samler støv. Med apps som JotNot og CamScanner kan du kassere den, for begge kan i det store hele erstatte behovet for en scanner. Appsene glemmer du nok alt om igen - i hvert fald lige indtil den dag, du igen får behov for at scanne et dokument.

8. Wordfeud

Okay, man kan diskutere ,om Wordfeud er brugbar, men den hører i hvert fald til kategorien af apps, der efter meget opmærksomhed så småt er ved at gå i glemslen.Men det er der ingen grund til, for selvom nyere apps som Quiz Battle bestemt er underholdende, så er Wordfeud en klassiker, der stadig fortjener at blive spillet - om ikke andet for nostalgiens skyld.