Guide: Pimp din lockscreen

Den oprindelige lockscreen på Android-systemet er ikke hverken videre sexet eller forfærdelig informativ.

Den oprindelige lockscreen på Android-systemet er ikke hverken videre sexet eller forfærdelig informativ. Producenter som HTC og Samsung gør ellers hvad de kan, for at føje nye muligheder til din lockscreen - men bruger du et par minutter på det selv, så kan du få et langt bedre resultat.

Du skal bruge følgende ingredienser

Du skal på en hurtigt shoppe-tur i Android Market før du kan give din lockscreen et ansigtsløft. Først og fremmest skal du hente programmet Widgetlocker Lockscreen. Det går ind og erstatter den lockscreen, som er der som standard.

Det kan dog godt være lidt problematisk at få din telefon til at forstå, at du kun vil bruge Widgetlocker som låseskærm. Derfor skal du åbne Widgetlocker-app'en > trykke menu > advanced > Disable Stock Lock Screen.

Når du har fået det på plads, så kan du gå i gang med at customize din lockscreen. Og det gør du, som navnet på app'en antyder, med widgets. Men før vi kommer så langt, så kan du starte med at ændre slideren. Du åbner widgetlocker-app'en. Når du gør det, er du i tool-mode, så du kan tilføje elementer og ændre indstillinger.

Tryk menu > add > custom slider. Her kan du vælge mellem et væld af forskellige sliders. Du kan dog finde endnu flere. Tryk Get themes, og download de temaer, du synes om. Du henter dem som .zip fil, og de skal ligge i mappen sdcard/data/com.teslacoilsw.widgetlocker/themes på din telefon. Det kan du enten gøre via din computer eller på din telefon med en app som Astro, som du kan hente her. Du skulle nu kunne vælge de downloadede sliders.

[image:fid:39388]

Widget-tid

En custom slider gør det dog ikke alene. Widgetlocker giver dig nemlig mulighed for at smide dine yndlings-widgets direkte ind på din lockscreen - så kan du hurtigt tjekke vejret, din kalender eller skifte musiknummer uden at skulle 'rigtigt' ind i telefonen.

[image:fid:39389]

Jeg har brugt app'en Minimalistic Text til at vise klokken, ugedag, temperatur, vejr og endelig batteri-procent. Første gang man bruger app'en er den lidt en stor mundfuld og en kende uoverskuelig. Det tager dog ikke mere end en ti minutters tid, før der er styr på app'en.

Du går igen ind i widget-locker app'en og trykker 'Add' og vælger widget. Herefter vælger du en passende størrelse - eksempelvis 4x2(hor) som i dette eksempel. Du vælger herefter layout > Brugerdefinerede. Du bliver så mødt af dette billede.

[image:fid:39390]

Nu gælder det så bare om at tilføje forskellige elementer. Du trykker på det lille grønne +, og kan så vælge forskellige info-stykker. Når du tilføjer et element skal du samtidig angive, hvilken stil (skrifttype), du vil bruge.

Her har du fire forskellige at vælge imellem - disse kan du efterfølgende ændre, så nogle elementer kan være store, bold eller andre farver. Du kan også vælge andre skrifttyper. Efterhånden ender du med noget i denne dur.

[image:fid:39391]

Faktisk giver widget'en stort set uanede muligheder for, hvordan du vil tilpasse og tweake den. Er du stadig lidt på bar bund, så kan du kigge denne video, som kortfattet dækker de basale funktioner.

Musik-widget'en er den, som følger med musik-afspilleren 3 (cubed), som er min absolut favorit musik-afspiller på Android.

[image:fid:39392]

Missed it

Endelig er der widget'en Missed it, som viser, om du har misset et opkald, en sms eller måske en mail. Den kan ligesom Minimalistic Text konfigureres på rigtig mange måder, så du kan få præcis det udtryk, du gerne vil have.

Du åbner app'en og vælger først, hvilke elementer, der skal overvåges - altså opkald, beskeder og mails. Bagefter kan du konfigurere Output format, Udseende, Layout og Widget størrelse. De andre indstillinger giver lidt sig selv, men Output format kan være lidt tricky.

[image:fid:39393]

Her definerer du, hvordan oplysningerne vil blive vist. Eksempelvis, om der skal stå 0 ubesvarede opkald, 0 calls, 0 venner, eller hvad du nu finder på. Det er op til dig.

En verden af indstillinger

Mange af de nævnte apps og widgets kan være temmelig avancerede og rummer et hav af forskellige indstillinger. Derfor er det også umuligt at komme omkring alle mulighederne. Men nu er du rustet til at starte, og efterhånden lære alle de andre indstillinger at kende.

Med tiden kan du blive mere avanceret, og kaste dig ud i ting som at ændre 'opløsningen', altså hvor mange ikoner, der er plads til på din lockscreen, kombinere det med app'en Tasker, downloade andre skrifttyper, som du kan bruge i Minimalistic Text, og omtrent en million andre ting.

Har du den flotteste lockscreen i Danmark, så smid et link i kommentarfeltet til ærefrygt og inspiration til alle os andre.